Hayali Araca 90 Bin TL Yatirdi, Ruhsattaki Plakaya Bakinca Soke Oldu

Antalya’da internetten gördügü kazali ve trafikten men araci 90 bin TL’ye almak isteyen araç boyacisi Cumali Orhan, adina düzenlenen ruhsata güvenip ücreti pesin yatirinca 1,5 yillik birikiminden oldu. Satin aldigini zannettigi aracin satilik olmadigini, hatta baskasina ait oldugunu ögrenen Orhan, düzenlenen ruhsattaki plakanin tek harfinin farkli oldugunu görünce dolandirildigini anladi. Orhan, “Hayali bir araci satin almisim. 1,5 senelik birikimimi adam 15 dakikada aldi” dedi.

Hayali Araca 90 Bin TL Yatirdi, Ruhsattaki Plakaya Bakinca Soke Oldu
Antalya’da sanayide araç boyamaciligi ile ugrasan 2 çocuk babasi Cumali Orhan (40), internetten 105 bin TL’den satisa konulan kazali bir araci satin almak için A.S. ile iletisime geçti. Taraflar 90 bin TL’ye anlasirken, Orhan Kirsehir’deki araca bakmalari için kuzenlerini belirtilen adrese yönlendirdi. Kuzenlerinin araçlari görmesi üzerine satis islemlerine baslanirken, A.S.’nin buldugu sahsa vekalet veren Orhan, kendi adina düzenlenen ruhsata güvenip 90 bin TL’yi karsi tarafa gönderdi.

Ruhsattaki harfi görünce soke oldu

Ardindan araci almak için oto servisi arayan Orhan, aracin satilik olmadigini ve ruhsat sahibinin baska kisiye ait oldugunu ögrenince soke oldu. Ruhsati kontrol eden Orhan, ilandaki aracin plakasiyla adina düzenlenen ruhsattaki plakada tek bir harfin farkli oldugunu görünce dolandirildiginin farkina vardi. Bir yandan karsi tarafa ulasamayan Orhan, sahte ruhsattaki plakayi sorgulatti ve belirtilen plakada trafige kayitli bir araç olmadigini ögrenince solugu polis merkezinde aldi.

"Plakadaki tek farki kaçirdim"

Yasadiklarini anlatan Cumali Orhan, "Benim adima hazirlanan sahte bir sahte ruhsat, noter huzurunda imza atiyormus gibi sahte bir sözlesme. Biz de adama güvendik. Aracin plakasi ile bizim almak istedigimiz aracin plakasi arasinda tek bir fark var. Biz bunu kaçirdik. Gördügüm aracin plakasinda EH, bizimkinde EM yazmislar. Tek harfi degistirmis, bunu ben fark etmedim” dedi.



"1,5 senelik birikimimi adam 15 dakikada aldi"

Parayi yatirdiktan sonra servisi aradigini ancak aldigi yanitla sok geçirdigini ifade eden Orhan, “Araci satin aldigimi söyledim, sahibinin aranmasini istedim. Sahibi ne vekalet vermis ne satis vermis. Yani sahibi baskasi çikiyor. Yani ben hayali bir araci satin almisim. Vekalet ücretleri, dolari bozdurmamdaki zararla birlikte 100 bin TL param gitti. Bizim yatirdigimiz hesaptan parayi çekmis, hemen bankadan o hesabi kapattirmis. Sonra hiç onlara ulasamadim. Çok magdurum. 1,5 senelik birikimimi adam 15 dakikada aldi” diye konustu.



"Insan degildir, hayvandan da sayilmaz"

Orhan, kendisini dolandiran kisiye de seslenip, "Bu isi yaptigina göre onun çolugu çocugu yok, vicdani da yoktur. Benim iyi niyetimi kullanip bana zarar veriyorsa insan degildir, hayvandan da sayilmaz. Vidani varsa benim parami ödesin. Hakkimi helal etmiyorum. Bu dünyada olmazsa bile öbür dünyada illaki karsilasacagiz" ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA