Hali Sektörü Afrika'da Büyümeyi Hedefliyor

Ticaret Bakanliginin destegi ile Bati Afrika’da yeni pazar arayislarini sürdüren Güneydogu Anadolu Hali Ihracatçilari Birligi’nin Sektörel Ticaret Heyeti, Moritanya’daki temaslarinin ardindan Senegal’e geçti. Senegal’in baskenti Dakar’da Senegalli hali ithalatçilariyla bir araya gelerek B2B görüsmelerini gerçeklestiren ve yerinde pazar arastirmasi da yapan GAHIB Baskani Zeynal Abidin Kaplan baskanligindaki heyet, buradaki temaslarini tamamlayarak yurda döndü.

Hali Sektörü Afrika'da Büyümeyi Hedefliyor
Gaziantep’i dünya hali üretiminin baskenti haline getiren Gaziantepli halicilar, ihracatin sürdürülebilirliginin gelistirilmesi ve yeni pazar arayislari için hedef olarak seçtikleri Afrika kitasindaki temaslari kapsaminda bu kez de Moritanya ve Senagal’i ziyaret ettiler. Depremden sonra yurtdisi faaliyetlerine bir süre ara vermek zorunda kalan halicilar, Kenya, Tanzanya, Malezya, Avustralya ve Hindistan’a Sektörel Ticaret Heyleri düzenledikten sonra bu kez rotayi Bati Afrika’ya çevirerek Moritanya ve Senegal’i mercek altina aldilar.

“Sürdürülebilir hali ihracati için dünyanin her noktasina ulasmaya devam edecegiz”

Moritanya’daki temaslarini tamamlayan heyet Senegal’de de hedeflerine ulasarak ülkenin en büyük hali ithalatçilariyla bir araya geldi. Afrika pazarina yönelik sürdürülen çalismalari degerlendiren GAHIB Baskani Zeynal Abidin Kaplan yaptigi açiklamada, “Hali sektörü Türkiye için büyük önem tasiyan, dogrudan ve dolayli yollardan yüzbinin üzerinde istihdama imkân veren bir sektör. Bizim için kiymetli olan sektörümüzün gelecegini garanti altina almak ve sürdürülebilir ihracati saglayabilmek için yürüttügümüz yeni pazar arayislarinda en önemli hedefimiz 54 ülkeden olusan Afrika pazaridir. Afrika, gelismekte olan ve ülke ihracati açisindan büyüme potansiyeli yüksek bir pazar. Buradaki pazar payimizi arttirmak ve firmalarimizin daha fazla ihracat yaparak ülke ekonomisine katki saglamak için Ticaret Bakanligimizin destekledigi projelerimizle sürekli sahadayiz. Moritanya ve Senegal’e yönelik olarak düzenledigimiz Sektörel Dis Ticaret Heyetlerimiz basarili temaslar sagladi. Her iki ülkenin de sektörümüz için ayri ayri önemi var. Elbette sik sik bu ülkelere giderek yenilikçi ürünlerimizi tanitmak ve bu ülke kültürlerini yakindan taniyarak bu kültürlere yönelik üretim gerçeklestirmek isin en dogrusudur. Moritanya ve Senegal temaslarimizi basarili bir sekilde tamamlayarak ülkemize döndük. Bizleri destekleyen basta Ticaret Bakanligimiz olmak üzere bütün sektör temsilcilerimize tesekkür ediyorum” dedi.

Moritanya’nin baskenti Nuaksot ve Senegal’in baskenti Dakar’daki temaslarini tamamlayan Gaziantepli halicilar Gaziantep’e döndü.
Kaynak: İHA