Dina'nin Babasi Guy Serge Ibouanga Açiklamasi 'Kizim Için Adalet Istiyorum'

Karabük’te Gabon uyruklu Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga’nin ölü bulunmasina iliskin sorusturmada sanik Dursun A.’nin tahliye talebinin reddine ve tutukluluk halinin devamina karar verildi.

Dina'nin Babasi Guy Serge Ibouanga Açiklamasi 'Kizim Için Adalet Istiyorum'
Karabük-Yenice karayolu Yesilköy mevkiindeki Filyos Çayi’nda 26 Mart 2023 tarihinde cesedi bulunan Gabonlu üniversite ögrencisi Jeannah Danys Dinabongho Ibouanga (17) ile ilgili davanin üçüncü durusmasi görüldü.

Polis ekipleri adliye önünde ve içerisinde genis güvenlik önlemleri alirken, durusmaya Gabon’un Ankara Büyükelçisi Jean Bernard Avouma, Istanbul ve Ankara’dan gelen dernek temsilcileri ile Gabonlu ögrenciler de katildi.

Dina’nin bodrum katindan kosarak çiktigini aktaran baba Guy Serge Ibouanga, “Kizim bir arabaya yardim çagrisi yapiyor ve biniyor. Hastaneye götürülmek için arabaya biniyor. Araba hastaneyi geçiyor ve yoluna devam ediyor. Dina da arabadan iniyor. Yolun karsisina kosarak gidiyor. Sanik ise oraya geri dönüyor. Bu durum videolarda da açikça görülüyor. Ben kizimi okumaya gönderdim ama tabut içinde geri aldim. Gerçegi ögrenmek ve adalet bulmak istiyorum" diye konustu.

Durusmaya SEGBIS araciligiyla katilan sanik Dursun A. ise, Dina’yi yardim etmek için aracina aldigini ve suçsuz oldugunu tekrarlayarak, tahliyesini talep etti. Dursun A., “Ben ölen kizimiza hiçbir sey yapmadim. Arabayi durdurunca karsiya gittigini gördüm. Arabada en ufak bir taciz içeren kelime kullanmadim. Diger kisileri de tanimiyorum. Çayin kenarina seker hastasi oldugumdan ihtiyaç gidermek için döndüm. Ihtiyaç giderip sigara içtim" dedi.

Sanigin tahliye talebinin reddine ve tutukluluk halinin devamina karar veren mahkeme, durusmayi 5 Agustos tarihine erteledi.
Kaynak: İHA