Dere Islahi Ve Su Güvenligi Saglayacak 'Büyük Su Projesi' Basladi

Sel taskinlarina ve dogal afetlere karsi çözüm bulmak adina önemli bir proje olan ve DSI tarafindan yapilan “Büyük Su Projesi”nde çalismalar basladi.

Dere Islahi Ve Su Güvenligi Saglayacak 'Büyük Su Projesi' Basladi
Hacilar Belediyesi, ilçe için öneme sahip olan dere islahi ve su güvenligi projesinde yapim çalismalari devam ediyor. Hacilar Belediye Baskani Bilal Özdogan, Devlet Su Isleri Genel Müdürlügü tarafindan, yaklasik 200 milyon TL’lik bir yatirimla ilçedeki tüm derelerin islah edilerek taskin su kanallarinin olusturulmasi için çalismalarin hizla devam ettigini belirtti.

Özdogan, yaptigi açiklamada, "Dere islahi ve su güvenligi bizim için önemli ve üzerinde siklikla durdugumuz, çalistigimiz konulardan birisiydi. Devlet Su Isleri Bölge Müdürlügümüz tarafindan, Begendik Mahallesi Gizem Sokak’ta geçtigimiz yil yapimi tamamlanan, Güney istikametine dogru 700 metrelik bir kanal yapilmisti. Yine bu kanalin devaminda güney istikametinde yaklasik 2 km’lik bir kismin yapimina devam ediliyor. Aksu Deresi’nin memba kisminda 1.869 metre çift tarafli beton agirlikli taskin kontrol kanali ve 11 adet menfez, mansap kisminda 595 metre çift tarafli beton agirlikli taskin kontrol kanali ve 3 adet menfez, Lara Deresi’ne 74 metre çift tarafli beton agirlikli taskin kontrol kanali ve duvar üstlerine pano panel tel çit yapilacak" dedi.

Aksu Deresi ve Lara Deresi’nin Hacilar ilçesi içerisinden Erciyes’in eteklerinden inerek Begendik Baglari, Organize Sanayi Bölgesi’nin güneyinden geçerek Bogaz köprüye ulastigini ifade eden Baskan Özdogan, “Bu bütün çalismalar, ilave projelerle birlikte 3 kilometrelik bir taskin koruma kanalini 2024 yilinda tamamlamis olacagiz. Böylelikle küresel iklimdeki degisiklikler, meydana gelebilecek sel baskinlari ve ani yagislarinda vatandasimizin herhangi bir can ve mal kaybina ugramasini engellemis olacagiz” dedi.

Kaynak: İHA