Bursa'da IHA Muhabirine Saldiran Süphelilerden 2'Si Gözaltina Alindi

Bursa’da dün aksam Podyum Park Eglence Merkezi’nde çikan silahli kavgayi görüntüleyen Ihlas Haber Ajansi muhabirini darp eden süphelilerden 2’si yakalanarak gözaltina alindi.

Bursa'da IHA Muhabirine Saldiran Süphelilerden 2'Si Gözaltina Alindi
Olay, dün aksam merkez Nilüfer ilçesinde bulunan Podyum Park Eglence Merkezi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Klarnet isimli bir eglence mekaninda güvenlik görevlisi olarak çalisan Murat Enes K. (26), arasinda husumet olan kisiyle mekan kapisinda karsilasinca aralarinda tartisma çikti. Kisa sürede büyüyen tartisma kavgaya dönüsünce saldirgan, Murat Enes K.’yi yaninda tasidigi silah ile bacagindan vurdu. Olayi görüntüleyen Ihlas Haber Ajansi muhabiri Abdullah Bozkurt’u gören Klarnet isimli mekanin korumalari Bozkurt’u darp etti. Haber görevini yerine getiren basin mensubu yaklasik 10 kisinin kendisini darp etmesiyle yerde kaldi. Polis ekiplerinin müdahalesiyle saldirganlarin elinden alinan basin görevlisi Bozkurt, ambulans ile Bursa Sehir Hastanesine sevk edildi.

Öte yandan, Bursa Gazeteciler Cemiyeti Baskani Nuri Kolayli, “Meslegimize ve meslektaslarimiza yönelik çirkin saldirilara bu aksam Bursa’da bir yenisinin eklendigini üzülerek haber aldim. Edindigimiz bilgiye göre, Ihlas Haber Ajansi muhabiri genç meslektasimiz Abdullah Bozkurt, Podyum Park’ta meydana gelen bir olay hakkinda bilgi toplarken Klarnet isimli mekanin yetkilileri ve güvenlikçileri tarafindan feci sekilde dövülerek hastaneye kaldirilmis. Tek tesellimiz meslektasimizin hayati tehlikesinin olmamasidir. Halkin haber alma özgürlügü adina fedakarca görev yapan meslektasimiza ‘geçmis olsun’ diyor, saldirganlarin yakalanarak hak ettikleri sekilde cezalandirilmasini bekliyoruz. Bursa Gazeteciler Cemiyeti olarak konunun takipçisi olacagiz” dedi.



Süphelilerden 2’si gözaltina alindi

Yasanan olay sonrasi harekete geçen ekipler, olayin süphelileri Gökhan T. (28) ile Burak A.’yi gözaltina aldi.

Olayla ilgili sorusturma devam ediyor.
Kaynak: İHA