Bolu Belediye Baskani Özcan Açiklamasi 'Konuyu TBMM'ye De Tasiyacagim'

BOLU – Bolu’da çam ormanlariyla dikkat çeken Pirahmetler köyü ve At Yaylasi’nda maden aranmasi için ruhsat verildigi iddiasina iliskin açiklamalarda bulunan Belediye Baskani Tanju Özcan, "Pirahmetler bölgesinde altin var mi bilmiyorum ama At Yaylasi’nda Türkiye’nin en degerli torfu oldugu noktasinda bilgim var. Pirahmetler bölgesinde siyanürle asla altin aratmam" dedi.

Bolu Belediye Baskani Özcan Açiklamasi 'Konuyu TBMM'ye De Tasiyacagim'
Uydu fotograflari üzerinden ruhsat verildigi öne sürülen alanlari göstererek süreci anlatan Özcan, "Pirahmetler köyü bölgesinde 2021 yilinda bir firmaya altin arama ruhsati verilmis. Daha sonra da ’Altin aranacagi henüz belli degil’ gibi söylemler oldu. ’Bu isin pesini birakmayacagim’ demistim. Bizi çok sasirtan ve üzen bazi gelismeler oldu" dedi.



"Pirahmetler bölgesinde siyanürle asla altin aratmam"

Baskan Tanju Özcan, sözlerini söyle sürdürdü:

"Su anda At Yaylasi bölgesinde çok kiymetli bir torf madeni var. Türkiye’nin en kiymetli torfu oldugu söyleniyor. Hatta bununla ilgili Bolu’ya daha önce gelenler olmustu. Köylüler sadece bu konu hakkindaki duyumlari üzerine ayaklanmislardi. Birbirine çok yakin iki alana maden arama ruhsati verilmis. Pirahmetler bölgesinde altin var mi bilmiyorum ama At Yaylasi’nda Türkiye’nin en degerli torfu oldugu noktasinda bilgim var. Degeri belki de 100 milyonlarca dolari bulan torf madeni var. Pirahmetler bölgesinde siyanürle asla altin aratmam. Buraya her gün zabita ekibi gönderiyordum. Orada yasayan vatandaslar lütfen dikkat etsinler. At Yaylasi ve Pirahmetler bölgesinde herhangi bir sondaj çalismasi olursa bizim haberimiz olsun."

"Bu konuyu TBMM’ye de tasiyacagim"

Konunun takipçisi olacagini dile getiren Baskan Özcan, "At Yaylasi’nda torf madeni var diye bu alani talan etmelerine izin vermememiz lazim. Bu konuyu TBMM’ye de tasiyacagim. Cevap gelmezse çevreci örgütleri Bolu’ya davet edecegim" seklinde konustu.

Kaynak: İHA