'Babam Çekirdeginden Büyüttü' Dedigi Agaca Öyle Bir Not Asti Ki Gören 2 Kez Düsündü

Sivas’ta bir esnaf, baba yadigâri agaci korumak için ilginç bir yönteme basvurdu. Meyvelerini alirken vatandaslarin zarar vermesinin önüne geçmek isteyen esnaf, agacin dalina ilginç bir not asti.

'Babam Çekirdeginden Büyüttü' Dedigi Agaca Öyle Bir Not Asti Ki Gören 2 Kez Düsündü
Sivas’ta Çarsibasi Mahallesi’nde bir esnafin beton binalar arasinda yetistirdigi kayisi agaci, görenlerin ilgisini çekiyor. Yaklasik 13 yil önce meyve çekirdeginden ekilip tasima suyu ile büyütülen kayisi agacinin meyveleri için zarar görmeye basladi.

Dallarindaki meyveleri alirken agaca zarar verildigini gören esnaf Mesut Gülle, agacin zarar görmesini engellemek için ilginç bir yönteme basvurdu. Agaci ilaçlatan Gülle, yazdigi notta, "Ey iman edenler, dokunmayin çok fenayim. Bakimlarimi yeni yaptirdim. Ben sizin saçinizi sakalinizi yolmuyorsam bir zahmet siz de bana dokunmayin" ifadelerine yer verdi.

"Babamizin yadigâri agaca sahip çikmaya çalisiyoruz"

Yaz geldiginde vatandaslarin hem bu agacin meyvesinden hem de gölgesinden yararlandigini söyleyen Mesut Gülle, “Bu çevrede hiç agaç yok. Babam bu kayisi agacini çekirdekten büyüttü. Çevrede su bile yok, bu agaca su tasidi. Biz de babamizin yadigâri agaca sahip çikmaya çalisiyoruz. Bu agaca yaziyi asmamizin sebebi de insanlarin agaca zarar vermesi. Meyve yemek adina agacin dallarini kopartiyorlar. Bu durumun önüne geçmek için kendimizce bir önlem almak istedik ve ‘Ey iman edenler, dokunmayin çok fenayim. Bakimlarimi yeni yaptirdim. Ben sizin saçinizi sakalinizi yolmuyorsam bir zahmet siz de bana dokunmayin’ yazisini yazarak aslinda agaci dillendirdik” dedi.



“Yaziyi görüp kiranlar da oluyor”

Yaziyi görenlerin sasirdigini ifade eden Gülle, “Tebrik edenler de var, yaziyi okudugu halde gelip agacin dalini kiranlar da var. Her mevsim geçislerinde agacin soguktan etkilenmemesi için agaci tamamen naylonla kapatip tedbir aliyoruz. Agaca özen gösteriyoruz ama insanlar biraz duyarsiz. Çevrede hiç agaç yok ve burada kisitli bir alan var. Yaz aylarinda bu agacin gölgesinde insanlar oturuyor, dinleniyor. Fakat meyve yemek adina agaca çok zarar veren var” seklinde konustu.

Kaynak: İHA