Aksaray'da Atatürk Bulvarina Yaya Üst Geçidi Çalismalari Basladi

Aksaray Belediyesi tarafindan sehrin en islek caddelerinden biri olan Atatürk Bulvarina yapilacak olan üst geçidin çalismalari basladi.

Aksaray'da Atatürk Bulvarina Yaya Üst Geçidi Çalismalari Basladi
Aksaray Belediyesi, Atatürk Bulvari üzerindeki AVM ve is merkezleri önünde yasanan yogunlugu göz önünde bulundurarak yeni bir yaya üst geçit projesini planladi. Atatürk Bulvari ve Ereglikapi Mahallesi arasinda yaya ulasimini kolaylastiracak ve güvenli hale getirecek olan yaya üst geçidi iki adet tasiyici kolon üzerine insa edilecek. Yaya üst geçidi projesinin yapilacagi alanda ilerleyen yillarda sorun olmamasi için altyapi çalismalari baslatildi. Yaya üst geçidinin yapilmaya baslamasi ile olusabilecek sorunlarin önüne geçilmesi için bölgenin altyapisi insaat öncesinde tasiniyor. Yasli, engelli ve yürüme zorlugu yasayan vatandaslar için de detaylarin düsünüldügü yaya üst geçit projesinde asansör ve yürüyen merdivenler yer alacak. Yaya üst geçidinin en kisa zamanda tamamlanarak hizmete açilmasi bekleniyor.

Halkin talep ve önerileri dogrultusunda planladiklari projeleri yeni dönemde de tek tek hayata geçireceklerini belirten Belediye Baskani Evren Dinçer, “Sehrimiz Orta Anadolu’da en hizli gelisen ve büyüyen sehirler arasinda yer aliyor. Bu hizli büyüme ile sürekli yeni ihtiyaçlar yeni yatirimlara ihtiyaç duyuluyor. Biz de bu büyüme hizina katki saglamak ve sehrimizin ihtiyaçlarini gidermek için sürekli yenilikçi, çagin sartlarina uygun projeler planliyoruz. Bu projelerimizden biri olan yaya üst geçit projesi için geçtigimiz günlerde planlamalarimizi yaparak ihale sürecimizi tamamlamistik. Bugün de insaat çalismalarina basladik. Insallah planladigimiz tarihler arasinda insaatimizi tamamlayarak burayi halkimizin hizmetine sunacagiz. Yaya üst geçidi projemiz sayesinde hem halkimiz güvenle ulasim saglayacak hem de trafik yogunluklarinin önüne geçilmis olunacak. Bölge esnafimiz için ve halkimiz için hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA