Kiralik Araçla Cinayet Isleyen Zanlilara 3 Ilde Operasyon

Izmir’de bir süre önce cezaevinden çikan Ömer Gülen, evine girecegi sirada ugradigi silahli saldirida yasamini yitirmisti. Polis ekipleri 3 ilde düzenledikleri operasyonla olayla ilgili 7 süpheliyi yakaladi.

Kiralik Araçla Cinayet Isleyen Zanlilara 3 Ilde Operasyon
Olay, 23 Nisan günü saat 03.30 siralarinda Sirinkapi Mahallesi’nde meydana geldi. Iddiaya göre, bir süre önce cezaevinden çikan Ömer Gülen (34), evine girdigi esnada araç içerisinde bulunan kisilerin silahli saldirisina ugramisti. Kurulan pusuda tabancayla vurulan Ömer Gülen, kanlar içerisinde yere düserken olayi gerçeklestiren kisi veya kisiler bölgeden uzaklasmisti. Olayin ardindan Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi’ne kaldirilan talihsiz adam, burada yapilan tüm müdahalelere ragmen kurtarilmayarak hayatini kaybetmisti.

Asayis Sube Müdürlügü Cinayet Büro Amirligi, Analiz Büro Amirligi ve Istihbarat Sube Müdürlügü ekipleri, kurulan pusuyu gerçeklestiren kisi veya kisilerin kimliklerini tespit etmek ve yakalamak için çalisma baslatti. Buca Ilçe Emniyet Müdürlügü Suç Arastirma Bürosu ekiplerinin de destek verdigi çalismalar kapsaminda; konuya karisan süphelilerin, olayda kullanmak üzere araç kiraladiklari, bu araca takilmak üzere Bursa ili tescilli ikiz plaka ayarladiklari, olaydan önce ve sonra araç üzerinde hem plaka hem donanim degisiklikleri yaptiklari tespit edildi.

3 ile operasyon düzenlendi

Öte yandan, polis ekipleri, Izmir, Istanbul ve Mugla illerine es zamanli operasyon düzenledi.

Düzenlenen operasyonda; B.G.(23), E.U.(23), M.Y.(26), D.A.(20) Y.G.(19) U.U.(33) ve Ö.B.(21) olmak üzere 7 süpheli; 4 adet tabanca, yüklü miktarda para ve uyusturucu maddeler ile yakalandi.

Olay husumetten dolayi yasanmis

Ayica olayin, taraflar arasindaki eski husumetten kaynaklandigi ögrenildi. Adli makamlara sevk edilen süphelilerden B.G. ve E.U tutuklanarak cezaevine gönderildi. Diger 5 süpheli ise adli kontrol sartiyla serbest birakildi.
Kaynak: İHA