Tatvan'da 49 Magdur Kadin KADES Uygulamasi Sayesinde Siddetten Kurtuldu

Bitlis’in Tatvan ilçesinde KADES uygulamasiyla 49 magdur kadin siddetten kurtuldu.

Tatvan'da 49 Magdur Kadin KADES Uygulamasi Sayesinde Siddetten Kurtuldu
Bitlis Il Emniyet Müdürlügü bünyesindeki Tatvan Ilçe Emniyet Müdürlügü polis ekipleri, Kadin Destek Uygulamasi (KADES) hakkinda bilgilendirmelerde bulundu. Uygulamanin telefonlara nasil yüklenecegi konularinda kadinlara bilgilendirmelerde bulunan polis ekipleri, ayrica KADES ile ilgili brosür dagitti.

Konuyla ilgili açiklamada bulunan Bitlis Il Emniyet Müdürü Ortaç Sekeroglu, kentte çalisan ve ev hanimi olan 5 bin kadini KADES uygulamasi hakkinda bilgilendirdiklerini ifade ederek, “KADES uygulamasiyla siddet gören ve siddet görme ihtimali olan kadinlarimizi düzenli olarak bilgilendiriyoruz. Bitlis il ve ilçelerinde 1 yil boyunca toplamda 5 bin çalisan ve ev hanimi olan kadinlarimizi bilgilendirdik. Bilgilendirme faaliyetlerimiz devam edecektir” dedi.

KADES uygulamasi sayesinde Türkiye geneli 1 milyon 128 bin 84 ihbarin mevcut oldugunu söyleyen Tatvan Ilçe Emniyet Müdürlügünde görevli Komiser Müge Bostan da, “Bitlis Il Emniyet Müdürlügü bünyesindeki Tatvan Ilçe Emniyet Müdürlügü olarak KADES uygulamasinin tanitimini gerçeklestiriyoruz. Siddet gören veya siddet görme ihtimali olan bayanlarin akilli telefonlarina yükleyecekleri KADES uygulamasi, bilgileri tek bir tusla çagri merkezlerine ulastirmasi ve sonrasinda en yakin devri ekibinden hizli bir sekilde yardim almalari saglanmaktadir. KADES uygulamasiyla Türkiye geneli 6 milyon 388 bin 633 kadina ulasilmis, 1 milyon 128 bin 84 ihbari mevcuttur” ifadelerini kullandi.

Tatvan ilçesinde 49 magdur kadinin siddet görmesini engellediklerini Komiser Bostan, “Tatvan Ilçe Emniyet müdürlügü olarak 192 ihbar alinmis, 49 magdur kadina adli islem yapilmistir. Diger ihbarlar ise deneme amaçli ve yanlislikla basilmis ihbarlardan olusmaktadir. Tatvan Ilçe Emniyet Müdürlügü olarak tüm ihbarlara ulasilmistir” seklinde konustu.

Kaynak: İHA