Gürsu Kent Meydani Son Asamaya Geldi

Bursa Gazeteciler Cemiyeti Baskani Nuri Kolayli ve BGC Yönetim Kurulu üyelerinin ziyaretinde Gürsu’da önümüzdeki 5 yillik süreçte gerçeklesecek projelere iliskin bilgi veren Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik, ilk asamada Gürsu Kent Meydani’ni hizmete açacaklarini kaydetti.

Gürsu Kent Meydani Son Asamaya Geldi
Gürsu Belediyesi’nin gündeminde toplam 28 proje oldugunu ve hepsinin adim adim ilerledigini açiklayan Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik, “Projelerimizi gelir getirici projeler ve yatirim projeleri olarak iki grupta sürdürüyoruz. Gürsu Kent Meydani projemizde son asamaya geldik” dedi.

Toplam 15 dönümlük alanda olusturulacak Gürsu Kent Meydani için 550 hissedar ile görüsüldügünü ve mülkiyet sorunlarinin çözüldügünü anlatan Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik, Bursa Gazeteciler Cemiyeti heyetine su bilgileri verdi;

“Belediyemizin önündeki alanda olusturulacak proje çerçevesinde kapali otopark, sosyal donati alanlari, çarsi, meydan ve yesil alanlar yer alacak. Geldigimiz noktada sadece postane binasinin tasinmasini bekliyoruz. Postanenin tasinmasi ile birlikte projenin zor bölümünü tamamlamis olacagiz. Çalismamiz bittiginde ilçemize nefes aldiracak bir meydani halkimiza kazandirmis olacagiz.”

Gürsu’da tüm altyapi sorunlarinin çözüldügünü ve 120 bin nüfusa eksiksiz hizmet verildigini sözlerine ekleyen Gürsu Belediye Baskani Mustafa Isik, “Bütün yatirimlarimiza, vatandaslarimizla yüz yüze görüserek yön veriyoruz. Yillik bütçemiz 720 milyon lira düzeyinde ve sadece 40 milyon TL borcumuz var. Ticaretin içinden gelmis olmanin verdigi avantajla bütçemizi basariyla yönetiyoruz” dedi.

Ziyarette, Baskan Isik’a Bursa basinina iliskin bilgi veren Bursa Gazeteciler Cemiyeti Baskani Nuri Kolayli da, köklü bir geçmise sahip olan Bursa basinin, yerel sorunlari gündeme tasidigini ifade etti.

Bursa Gazeteciler Cemiyeti’nin 1947 yilinda kuruldugunu ve Anadolu’da en çok basin kartina sahip gazeteciler cemiyetinin Bursa oldugunu ifade eden Kolayli, “Geçtigimiz dönemde Yunuseli’nde TOKI is birliginde 452 konutun yapimini saglayarak meslektaslarimiza kazandirdik. Sosyal yardimlarimiz çerçevesinde ögrenci bursu, dogum, ölüm ve çocuk yardimlari veriyoruz. Bu çalismalarimizin yani sira, Basin Meslek Yasasi’nin çikarilarak tehdit ve santaja dayali sözde haberciligi önlemek için çalisiyoruz” dedi.

Ziyarete Bursa Gazeteciler Cemiyeti Baskani Nuri Kolayli’nin yani sira, Baskan Vekili Fuat Kars, Baskan yardimcilari Ihsan Altikardes, Hakan Isikkent ve Ahmet Akhan, Genel Sayman Tevfik Fikret Sönmez, Yönetim Kurulu Üyeleri Huriye Gül Kolayli, Ersin Yildiran, Mehmet Ali Ekmekçi ve Enhar Günes ile BGC Genel Sekreteri Sinan Tunç katildi.

Kaynak: İHA