Mugla, 59'Uncu Cumhurbaskanligi Bisiklet Turu'na Hazir

Cumhurbaskanligi himayelerinde, Gençlik ve Spor Bakanligi destekleriyle 21-28 Nisan 2024 tarihleri arasinda düzenlenecek olan 59. Cumhurbaskanligi Türkiye Bisiklet Turu (Tour of Türkiye) heyecani basladi.

Mugla, 59'Uncu Cumhurbaskanligi Bisiklet Turu'na Hazir
21 Nisan Pazar günü Antalya’da baslayacak olan 59. Cumhurbaskanligi Bisiklet Turu’nun Fethiye-Marmaris (154.4 km), Marmaris-Bodrum (136.8 km) ve Bodrum-Kusadasi (181.9 km) olmak üzere toplam 3 etabi ilimiz ev sahipliginde yapilacak.

23 Nisan Sali Günü saat 12.15’te Fethiye Ugur Mumcu Parkindan baslayacak olan Fethiye-Marmaris Etabi sirasindan bisikletçiler Fethiye, Dalaman, Ortaca, Köycegiz’den geçerek Marmaris Abdi Ipekçi Parkinda yarisi tamamlayacaklar.

24 Nisan Çarsamba günü saat 12.45’te Marmaris Ulusal Egemenlik Caddesinden baslayacak olan Turun 4. Etabi sirasindan bisikletçiler, Gökova, Akyaka, Akbük, Ören, Mazi, Çamlik, Yaliçiftlik’ten geçerek, Bodrum Avenue AVM’de yarisi tamamlayacaklar.

25 Nisan Persembe günü saat 11’45’te Bodrum Belediyesi önünden baslayacak olan 5. etap Aydin Kusadasi’nda sona erecek.

Mugla Valisi Dr. Idris Akbiyik, yaptigi açiklamada; “Yeryüzü cenneti Mugla’miz, Ege ve Akdeniz’in bulustugu, dogal ve tarihi zenginlikleri, yemyesil ormanlari, el degmemis koylari, mavi bayrakli plajlari ve tertemiz dogasiyla turizmin gözbebegi bir sehir. Geçtigimiz yil yarisin en zorlu etabi olan Kraliçe etabina (Fethiye-Babadag) Mugla olarak ev sahipligi yaptik. Sporcularimiz Babadag’in zirvesine basarili bir sekilde yol aldilar. Yarislar boyunca bisikletçilere essiz Ölüdeniz manzarasi eslik etti. Sadece Babadag etabini ekranlari basinda 1 milyar kisi izledi. O nedenle yüzlerce televizyon kanali ve medya kurulusunun yarislari yakindan takip edecek olmasi ilimizin tanitimi için büyük bir avantaj. Yarislar boyunca sporcular ilimizin önemli kültür rotalarinda dogal güzellikleri arasinda yol alirken ekranlari basinda yarislari izleyen sporseverde bu degerlerimizi tanima firsati bulacaklar” dedi.

Kaynak: İHA