Bakan Kacir Açiklamasi 'Bizim Sizin Akliniza, Fikrinize Heyecaniniza Ihtiyacimiz Var'

Istanbul Valiligi tarafindan Türkiye Yüzyili programi kapsaminda 2023 yilinda LGS sinavinda 500 tam puan alan ögrencilerle kahvalti programina katilan Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, “Bizim sizin akliniza, fikrinize heyecaniniza ihtiyacimiz var” dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir ile Istanbul Valisi Davut Gül, 2023 LGS’de 500 tam puan alan liseli gençlerle kahvalti programinda bir araya geldi. Kahvalti programina Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, Istanbul Valisi Davut Gül, AK Parti Istanbul Milletvekili Nilhan Kösen Ayan, Ögrenciler, ögretmenler ve ilçe kaymakamlari katildi.

Programda konusan Sanayi Ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, “Biliyorum ki her birinizin çok farkli hayalleri var. Az önce tek tek masalarinizi gezdim, sizlerle tanistim. Her biriniz hayat yolculugunuzda ya Türkiye’de ya da dünyanin bir kösesinde farkli dönemlerde hem egitim hem sonrasinda çalisma tecrübesi edineceksiniz. Ümit ediyorum ki her birinizin kalbinin bas kösesinde her daim Türkiye olacak. Her biriniz bu güzel ülkenin bu yarista dünyadaki rakiplerinin önüne geçmesini geçebilmesini heyecanini duyuyor olacak. Aranizda dünyanin farkli ülkelerinde üniversite egitimi görmeyi hedefleyenler var. Her biriniz hedeflerine de büyük bir saygi duyuyorum ve bu hedefleri neden tasarladiginizi sordugumda da farkli cevaplar isittim. Ama genel duydugum cevap bir takim imkanlarin, imkanlarin, firsatlarin bazi yerlerde bazi alanlarda daha iyi olduguna dair. Iste biz yarinin gençleri için bu tabloyu degistirmek istiyoruz. Biz istiyoruz ki bu ülke tarih boyunca, tarihin gördügü en serefli millet olan Türk milleti dünyada yeniden söz ve is sahibi olsun" dedi.

“Sporla, sanatla, edebiyatla mesgul olmaktan asla vazgeçmeyin”

Konusmalarinin devam eden Bakan Kacir, “Mutlaka kendinizi çok yönlü olarak gelistirmeye devam edeceginize yürekten inaniyorum. Elbette kendinize bazi hedefler koymaniz kiymetlidir. Nihayetinde hedefi olmayan geminin dogru limana ulasmasi mümkün degil. Ama yine de sadece su ana kadar kuvvetli oldugunuzu fark ettiginiz çogunlukla sizin tabirinizle söyleyeyim sayisalla degil mutlaka sosyal alanlarda da kendinizi gelistirme konusunda çabalarinizi eksik etmeyin. Sporla, sanatla, edebiyatla mesgul olmaktan asla vazgeçmeyin. Kitaplarla araniza iyi tutmaktan asla uzak durmayin. Özellikle kendinizi çok yönlü olarak besleyecek kitaplarla tanismanizi bir dostunuz olarak tavsiye ediyorum. mutlaka kendinizi çok yönlü olarak yetistirme çabasi içerisinde olmanizi ümit ediyorum” gibi ifadeler kullandi.

“ Ümit ediyorum ki gideceginiz istikamet Türkiye’nin aydinlik yarinlari olsun”

Ögrencilere tavsiyelerde bulunan Bakan Mehmet Fatih Kacir, “Yine mutlaka Türkçeyi çok duru adeta bir su gibi kullanan Mustafa Kutlu‘yla tanismanizi ümit ederim. Onun kitaplariyla özellikle hikayeleri ile tanismanizi tavsiye ederim. Yine mekana, sehre çok farkli bakan mimar Turgut Cansever’le tanismanizi tavsiye ederim. Tabii bu saydiklarimin da ötesinde hem Türk edebiyatinda hem dünya edebiyatinda farkli isimlerle insallah dolu dolu bir lise dönemi geçirirsiniz. Bugüne kadar elde ettiginiz basari elbette hayatiniz için çok önemli bir baslangiç ama asil olan bundan sonra gideceginiz istikamet. Ümit ediyorum ki gideceginiz istikamet Türkiye’nin aydinlik yarinlari olsun. Bizler her daim sizlerin yanindayiz. Bizim sizin akliniza, fikrinize, heyecaniniza her daim ihtiyacimiz var. Türkiye’nin sizin liderliginize ihtiyaci var. Insallah Türkiye’de hem hayalini kurdugunuz neresiyse orada en iyi sekilde gerçeklestirmek ve mutlaka bir gün Türkiye’de bulunmaniz ve Türkiye için hizmet etmeniz dilegiyle sevgiyle, saygiyla, muhabbetle selamliyorum” seklinde konustu.

Istanbul Valisi Davut Gül ise “Çocuklarimiz egitim hayatlari boyunca devleti hep yanlarinda görecekler bizleri hep yanlarinda görecekler, onlari kardeslerimiz, evlatlarimiz olarak görüyoruz. Akademik basarinin yaninda mümkünse ayda bir defada kendileri ile bir araya gelmek istiyoruz, devlet büyüklerimizle bir araya getirmek istiyoruz. Bu hafta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami haftamiz çocuklarimizin bayramini kutluyorum” dedi.

Kaynak: İHA