Köy Halki Ellerinde Tüfekle Gece Kurt Nöbeti Tutmaya Basladi

Edirne’de aç kalan kurtlarin köylere inip onlarca hayvani telef etmesi üzerine harekete geçen köylüler, silahlanip kurt nöbeti tutmaya basladi.

Köy Halki Ellerinde Tüfekle Gece Kurt Nöbeti Tutmaya Basladi
Edirne’nin Süloglu ilçesine bagli Sülecik Köyü basta olmak üzere civar köylerdeki koyun sürülerine de kurt saldirilari artti. Son 5 ay içinde Sülecik Köyündeki koyun sürülerine saldiran kurtlar, onlarca koyunu telef etti.

Hayvanlarini kaybeden ve kurtlarin yeniden saldirmasindan endise duyan sürü sahipleri ise çareyi "kurt nöbeti" tutmakta buldu. Kurtlarin kosarak köy meydanina girmesi ise güvenlik kamerasina yansidi. Köye inen iki kurdun hizlica hareket ettikleri anlar ise saniye saniye kaydedildi.

Sabaha kadar nöbet tutuyorlar

Sürülerine saldiran kurtlara engel olmak için elinde av tüfegiyle her aksam sabaha kadar nöbet tutan Bülent Erkal Çakir, uykularinin kaçtigini söyledi.

Kurt saldirilari sonucu bugüne kadar 30’dan fazla küçükbas hayvaninin telef olduguna dikkat çeken Çakir, çareyi av tüfegiyle nöbet tutmakta buldugunu ifade etti.

Kurdu gördügü zaman havaya ates açtigi söyleyen Çakir, buradaki amacinin zarar vermek degil uzaklastirmak oldugunun altini çizdi. Çakir, çevre köylerde de kurt saldirilarinin arttigina dikkat çekerek, yetkililere yardim çagrisinda bulundu.

"Grpuplar halinde köye geliyorlar"

Sülecik Köyü Muhtari Cengiz Çakir da, kurt saldirilarinda artis yasandigina degindi. Gruplar halinde köye inen kurtlarin çevre köylerde de saldirilar gerçeklestigini ve halkin endiselerinin gün geçtikçe arttigini belirten muhtar Çakir, güvenlik tedbiri çagrisinda bulundu.

Sülecik Köyü vatandaslarindan Ali Demir, aç kalan kurtlarin köye inerek hayvanlara saldirarak karinlarini doyurmaya çalistigini anlatti. Köy halkinin nöbetlese "kurt nöbeti" tutmaya basladigini söyleyen Demir, magduriyet yasadigini ifade etti.

Kaynak: İHA