'Sahinler' Suç Örgütünün Lideri Oldugu Öne Sürülen Mehmet Sahin'e 305 Yila Kadar Hapis Talebi

Kamuoyunda ’Sahinler’ olarak bilinen suç örgütüne yönelik aralarinda örgütün lideri oldugu öne sürülen Mehmet Sahin’in de bulundugu 59 süpheli hakkinda yürütülen sorusturma tamamlandi. Hazirlanan iddianamede, süpheli Sahin’in 5 ayri suçtan toplam 305 yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi.

Kamuoyunda ’Sahinler’ olarak bilinen suç örgütüne yönelik aralarinda örgütün lideri oldugu öne sürülen Mehmet Sahin’in de bulundugu 59 süpheli hakkinda yürütülen sorusturma tamamlandi. Istanbul Cumhuriyet Bassavciligi’nca hazirlanan iddianamede 22 kisi ‘müsteki’ sifatiyla, 59 kisi ise ‘süpheli’ sifatiyla yer aldi. Hazirlanan iddianamede 5 Kasim 2019’da ifadesi alinan müstekiler Isa Karakale ve Emre Büyükyildiz’in Bakirköy’de bir adreste kendilerine yönelik yagma suçunun islendigini dile getirdigi, daha sonra elde edilen delillerin de bu ifadeleri dogruladigi, müstekilerin ifadesinde isimleri geçen kisiler hakkinda daha öncesinde de benzer iddialar nedeniyle birçok kez ‘silahli suç örgütü kurma, yönetme’ ile farkli suçlardan sorusturma ve kovusturmalar yürütüldügü aktarildi.

Örgütün Istanbul’da yeni bir olusum içinde oldugu belirtildi

Süphelilerin suç örgütünün korkutucu ve sindirici yapisindan faydalanarak müstekileri darp ettikleri ve zorla senet imzalattiklari belirtilien iddianamede, müsteki Karakale’nin aracini aldiklari, bu eylemlerle ’Sahinler’ olarak bilinen suç örgütünün Istanbul’da yeni bir olusum içinde oldugu, süphelilerin örgütün yurt disinda bulunan elebaslarindan Bahadir Sahin’in talimatlariyla eylemlerini sürdürdükleri ve haksiz kazanç elde etmek amaciyla kurulan örgüt çatisi altinda bir araya geldikleri kaydedildi.

Önceki lider tutuklaninca otorite boslugunu amcasinin oglu doldurdu

Hazirlanan iddianamede, örgütün önceki dönemlerdeki lideri Sedat Sahin’in tutuklanmasiyla örgütte otorite boslugu ortaya çiktigi, örgütün yasa disi finans kaynaklarinin devam etmesi amaciyla Sahin’in amcasinin oglu sanik Mehmet Sahin’in yeni lider oldugu, süphelilerin hiyerarsi içerisinde birlikte hareket ederek suç isledikleri, islemeye tesebbüs ettikleri ve bunu uzun süredir devam ettirdikleri aktarildi.

Kendilerinden sikayetçi olmamalari için müstekiyi tehdit edip serbest biraktiklari aktarildi

Iddianamede, süphelilerin yüklü miktarlarda paralar aldiklari, is adamlarina yönelik yagma ve gasp eylemlerinde bulunduklari, örgüt yöneticilerinden Bahadir Sahin’in talimati dogrultusunda süphelilerden Erkan Okur’un zorla senet imzalattigi müsteki Isa Karakale’yi alikoydugu ve kendilerinden sikayetçi olmamalari konusunda müstekiyi tehdit edip serbest biraktiklari belirtildi. Bazi süphelilerin müsteki Sefik Yalvaç’tan satin aldiklari araçlarin bedelini ödemediklerinin aktarildigi iddianamede, müsteki Yalvaç’in da araçlarin karsiliginda bir insaat projesindeki is yerinin devredilmesi teklifini kabul ettigi, süphelilerin ise ödemeleri yapan müstekiyi yildirmak için baska bir kasten öldürme olayini anlatarak ölümle tehdit ettikleri kaydedildi.

305’er yila kadar hapis talebi

Hazirlanan iddianamede aralarinda örgüt lideri Mehmet Sahin’in de bulundugu 3 süphelinin ‘suç islemek amaciyla örgüt kurma’, ‘nitelikli yagma’, ‘cebir, tehdit veya hile kullanarak kisiyi hürriyetinden yoksun kilma’, ‘birden fazla kisi tarafindan birlikte silahla tehdit’ ve ‘mala zarar verme’ suçlarindan toplamda 176’sar yildan 305’er yila kadar hapis cezasina çarptirilmasi talep edildi. Iddianamede 56 süphelinin ise ‘suç islemek amaciyla kurulan örgüte üye olma’, ‘suç islemek amaciyla kurulan örgüte yardim etme’, ‘nitelikli yagma’, ‘tehdit’ ve ‘ruhsatsiz silah bulundurma’ suçlarindan 12 yil 6’sar aydan 46 yil 9’ar aya kadar hapisleri talep edildi.

Süphelilerin yargilanmasina önümüzdeki günlerde Istanbul Agir Ceza Mahkemesi’nde baslanacak.
Kaynak: İHA