Edremit'te Jandarmadan Kaçak Hayvan Ticareti Yapilan Çiftlige Operasyon

Balikesir’in Edremit ilçesinde jandarma, kaçak olarak hayvan ticareti yapildigi istihbarati üzerine düzenledigi operasyonda 1 kisiyi gözaltina alirken, 58 cins köpek ve uyusturucu madde ele geçirdi.

Edremit'te Jandarmadan Kaçak Hayvan Ticareti Yapilan Çiftlige Operasyon
Edinilen bilgiye göre, Balikesir Il Jandarma Komutanliginca 5607 Sayili Kaçakçilikla Mücadele Kanunu’na muhalefet kapsaminda Türkiye’ye orjin belgesi, faturasi, saglik belgeleri, asilari tam olarak yapilmamis hayvanlar ile bakanlikça izin alinmamis ev hayvani üretim yerindeki kedi ve köpekler haricinde canli hayvan satisina yönelik yapilan istihbari çalismalar sonucunda Edremit’te bir çiftlige baskin düzenlendi.

Izinsiz, sagliksiz ve kötü kosullarda hayvan yetistirilerek hayvan ticareti yapildigi belirlenen çiftlikte 1 kisi gözaltina alindi. Operasyonda 58 adet cins köpek, 1 adet kertenkele, 1 adet kirkayak, 2 gram bonzai, 1 adet sentetik uyusturucu hap, 2 adet uyusturucu kullanma aparati ve 1 adet av tüfegi ele geçirdi. Yakalanan süphelinin islemlerin ardindan adliyeye sevk edilecegi ögrenildi.
Kaynak: İHA