Ticaret Bakanligi'ndan Ihracat Tescil Açiklamasi

Ticaret Bakanligi, 9 Nisan’dan bu yana Israil ile ihracat kisitlamasina tabi ürünlere gümrüklerde ihracat tescil isleminin yapilmadigini açikladi.

Bakanligin sosyal medya hesabi üzerinden yapilan açiklamada, Israil ile ihracat kisitlamasina tabi olan 54 ürün grubundaki bin 19 ürüne, kararin yayimlandigi 9 Nisan 09.00’dan itibaren gümrüklerde ihracat tescil isleminin yapilmadigi bildirildi.

Öte yandan yapilan açiklamada, bin 19 ürünün; antrepolar, serbest bölgeler, geçici depolama yerleri ve transit ticaret yoluyla dahi, Israil’e gönderilmesinin de bu kisitlama kapsamina dahil edildigi bilgisi verilerek su ifadelere yer verildi:

“Kisitlama kararinin alindigi 9 Nisan 2024 tarihinden önce gümrükte ihracat tescili yapilmis herhangi bir yasak kapsamindaki ürünün yola çikmasini tezvirat haline getirme çabasi, sadece uluslararasi dis ticaret, gümrükleme, lojistik mevzuatini ve prosedürlerini bilmemekle ya da kötü niyetle açiklanabilir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve hükümetinin bu konuda aldigi karar, üzerinde kötü niyetli spekülasyonlara firsat vermeyecek kadar açik ve nettir ve siki bir sekilde uygulanmaktadir. Vatandaslarimizin bu tür yalan ve yanlis haberlere itibar etmemelerini ve müsterih olmalarini rica ederiz. Türkiye Cumhuriyeti olarak ilk günden beri yanlarinda oldugumuz Filistinli kardeslerimizin her zaman her alanda her platformda yanlarinda olmaya devam edecegiz.”
Kaynak: İHA