Rafting Sezonu, Yerli Ve Yabanci 5 Bin Kisi Ile Basladi

Melen Çayi’nda rafting sezonu Ramazan Bayrami sonrasinda basladi. Sezonun ilk gününde yerli ve yabanci adrenalin tutkunlari, Cumayeri ilçesi Dokuzdegirmen mevkiinde bulunan rafting merkezine akin etti.

Rafting Sezonu, Yerli Ve Yabanci 5 Bin Kisi Ile Basladi
Son dönemde Türkiye’nin önde gelen rafting merkezlerinden olan Melen Çayi, rafting sezonunu açti. Düzce’nin Cumayeri ilçesine bagli Dokuzdegirmen mevkisinde bulunan rafting merkezlerine gelen macera tutkunlari, debisi yüksek Melen Çayi’na indirdikleri botlarda, akintilara karsi kürek çekerek adrenalin dolu anlar yasadi. Zaman zaman akintilarin hizi çogalirken, macera tutkunu raftingciler ise botlarin üzerinde kalabilmek için yogun çaba harcadilar.

Rafting merkezi isletmecisi Davut Pirdal, "Melen Çayi’nda rafting sezonu basladi.

Yaklasik yerli ve yabanci 5 bin kisi ile sezonu açtik. Melen Çayi su anda çok güzel. Rafting için de uygun. Her yastan da yapilabilir su anda. Sezon yogun basladi ve bu sekilde de devam eder. Yakin zamanda 13-14 tane daha büyük organizasyonlarimiz olacak. Melen üzerinde rafting disinda ziplane var. Nehir kenarinda kamp organizasyonlari yapilabiliyor. Ancak rafting daha çok gündemde. Sezon böyle giderse 7-8 ay daha devam eder. Macera tutkunlari 8 ay boyunca Melen Çayi’nin tadina doyacaklar" dedi.

Istanbul’dan gelen ve ilk defa rafting yaptigini söyleyen Nebahat Davutoglu, "Burada bir festival vardi, onun için geldim. Ilk defa Rafting yapacagim. Çok eglenceli oldugunu biraz da islanacagimizi söylediler. Keyif alacagiz. Iki günlügüne gelmistik. Son günümüzde rafting yapacagiz. Gidecegimiz için üzülüyoruz" diye konustu.

Yüksek debisi ve Istanbul ile Ankara gibi büyük sehirlerin arasinda yer almasi sebebiyle özellikle rafting tutkunlari ve macera severlerin yogun ilgi gösterdigi Melen Çayi 8 ay boyunca adrenalin meraklilarina ev sahipligi yapacak.
Kaynak: İHA