Leylekler Her Yil Ayni Direkte Yavrularini Büyütüyor

Konya’da her sene ayni elektrik direginde bulunan yuvalarina gelen leylekler, yavrularini büyüterek yoluna devam ediyor.

Leylekler Her Yil Ayni Direkte Yavrularini Büyütüyor
Konya’nin merkez Karatay ilçesi Cemil Çiçek Caddesi üzerinde bulunan Akabe Çayir Camisi’nin yanindaki elektrik diregi, senelerdir leyleklerin yuvasi oluyor. Her yil mart ayinin sonuna dogru gelen leylek çifti burada yavruluyor. Yavrularini büyüten leylekler daha sonra göç yoluna düsüyor. Diregi yuva haline getiren leylekler mahalle sakinleri tarafindan da ilgi odagi oluyor. Leylekler yavrularini büyüttükten sonra her yil agustos sonu eylül basi gibi daha sicak iklimlere dogru göç yolculuguna devam ediyor.

Çevrede esnaf olan Bayram Saritekin, leyleklerin her sene geldiklerini ifade ederek, “Leylekler her sene mart ayinin 20’sinden sonra gelirler. Es olarak gelirler. Mart ayinda gelirler, yavrularlar. Yavrularini büyüttükten sonra da toplu vaziyette giderler. Seneye ayni gün ayni tarihte gene gelirler. Hiç sasmiyor. 2,3 bazen de 4 yavru büyütürler. Ama yavrulari geri buraya geliyor mu bilmiyoruz veya kendileri mi geliyor onu da bilmiyoruz” seklinde konustu.

Mahalle sakinlerinden Süleyman Alasahin de leyleklerin göç hikayesini anlatarak, “Her leylek kendi yuvasina gider. Bu leylegin 3. yuvasi. Belediye çalisma yaparken bu direk kalsin dediler. Anneleri babalari her sene gelmez. Bu gördükleriniz yavrulari. Mart ayinin sonu gibi gelirler, agustos ayinin sonu eylül ayinin basi gibi giderler” dedi.

Kaynak: İHA