Iran Disisleri Bakani Abdullahiyan, Alman, Ingiliz Ve Avustralyali Mevkidaslariyla Görüstü

Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan, Israil ile yasanan gerginliklerin gölgesinde Almanya Disisleri Bakani Annalena Baerbock, Ingiltere Disisleri Bakani David Cameron ve Avustralya Disisleri Bakani Penny Wong ile görüstü.

Israil’in Sam’daki Iran Konsolosluguna düzenledigi saldirinin ardindan gözler beklenen misilleme saldiriya kilitlendi. Iran tarafindan Israil’e düzenlenecek herhangi bir saldirinin önlenmesi için ise dünya liderleri diplomasi trafigine devam ediyor. Iran Disisleri Bakani Hüseyin Emir Abdullahiyan, Israil ile yasanan gerginliklerin gölgesinde Almanya Disisleri Bakani Annalena Baerbock, Ingiltere Disisleri Bakani David Cameron ve Avustralya Disisleri Bakani Penny Wong ile görüstü. Abdullahiyan, görüsmelerde Israil’in “uluslararasi hukuku ve Viyana Sözlesmelerini” çignedigini ve misilleme yanitinin “mesru” oldugunu vurguladi. Birlesmis Milletler Güvenlik Konseyi’nin (BMGK) Israil saldirisini kinamamasi halinde “saldirganin cezalandirilmasi amaciyla mesru müdafaanin bir gereklilik oldugunu” vurgulayan Abdullahiyan, “Iran’in savasin kapsamini genisletmek istemedigini, ancak istikrarsiz bölgede güvenligin geri gelmesini istedigini belirttim” dedi.



“Iran’i bu saldiriyi gerilimi tirmandirmak için bahane olarak kullanmamasi konusunda uyardik”

Beyaz Saray Basin Sözcüsü Karine Jean-Pierre düzenledigi basin toplantisinda, “Iran’a Sam’da meydana gelen saldiriya ABD’nin hiçbir sekilde dahil olmadigini ilettik. Ayrica Iran’i bu saldiriyi bölgede gerilimi tirmandirmak ya da ABD tesislerine veya personeline saldirmak için bir bahane olarak kullanmamasi konusunda uyardik” dedi.

Kaynak: İHA