Baskan Özlü 'Hedefimiz Düzce'yi Gelismislikte Ilk 10'A Sokmak'

Düzce Belediye Baskani Dr. Faruk Özlü, “Geçmisin toplami, gelecegin tohumudur” diyerek, geçtigimiz 5 yilda hayata geçirdigi projeleri referans göstererek önümüzdeki dönem uygulayacagi 100 projeyi anlatti.

Baskan Özlü 'Hedefimiz Düzce'yi Gelismislikte Ilk 10'A Sokmak'
Beyciler Mahallesi’ndeki bir sitenin sakinleri ve Aziziye Mahallesi’nde Agri ve Erzurum kökenli vatandaslarla bulusan Baskan Özlü, “Size gönlümüzü açtik” diyen seçmenlerin ilgi ve sevgisiyle karsilasti.

“Içme suyu ve mobilya kent mega projelerimizdir”

Düzce’nin 50 yillik gelecegini öngörerek hazirladigi mega projelerden söz eden AK Parti Düzce Belediye Baskan adayi Dr. Faruk Özlü, yaptigi en önemli islerin basinda Düzce’nin çöp sorununu kökten çözen kati atik tesisinin geldigini ifade etti.

Yine içme suyu sorununu kalici olarak çözüme kavusturacak olan projeden bahseden Faruk Özlü, DSI ile birlikte yürütülen proje kapsaminda su kaynagi sayisinin 3’e çikarildigini, ana isale hattinin degistirildigini, 130 bin m3gün kapasiteli yeni aritma tesisi insaatinin ise devam ettigini kaydetti.

Iller Bankasi ile yürütülen proje kapsaminda ise 50 bin m3’lük iki depo insa edilecegini ve bin 250 kilometre uzunlugundaki sehir sebekesinin tamaminin yenilenecegini vurguladi. Yapacagi en büyük projenin ise ‘Mobilya Kent’ oldugunu kaydeden Özlü, “Düzce’yi ahsap ürünleri ve mobilya sanayinde öne çikarmak istiyoruz. TEM otobani kenarinda hazineye ait 300 dönüm araziyi satin aldik. Bu arazi üzerinde projelendirme çalismasi yapiyoruz. Burada bir mobilya kent kuracagiz. Bunu kurdugumuzda 3 bin kisiye dogrudan is imkani saglayacak olan bir ticari merkez olusturmus olacagiz. Bu sehir mobilya ile öne çikacak” dedi.



“Bu sehirde ne yaptiysak, en iyisini yaptik”

Düzce’nin, Türkiye’nin en gelismis ilk 10 sehri arasinda yer almasi hedefiyle hazirladigi 100 projeyi hayata geçirmek için seçmenlerden destek isteyen Baskan Özlü, “100 projeyi yazdigim bu kitap önümüzdeki 5 yilda neler yapacagimizin kitabidir. Bu sehirde ne yaptiysak, en iyisini yaptik. Biz hayal satmiyoruz. Yaptigimiz her isi yaziyoruz ve deklare ediyoruz. Önümüzdeki yillarda bize hesap sorabilirsiniz. Bu kitap kalici. Biz sözümüzün arkasindayiz. Sevgili kardeslerim emin olun, ben verdigim her sözü yerine getirdim. Bundan sonra da verecegim her sözü yerine getiririm. Söz benim için namustur. O yüzden sizlerden ricam bu kitabi okuyun. Düzce için ne yaptik, ne yapmak istiyoruz görün” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA