Safranbolu'daki Okullardan 333 Proje Basvurusu

Karabük’ün Safranbolu ilçesindeki okullar, 2023-2024 egitim-ögretim yilinda 333 proje basvurusu gerçeklestirdi.

Safranbolu'daki Okullardan 333 Proje Basvurusu
Ilçedeki okul öncesinden ilkokullara, ortaokullardan liselere tüm okullar; TEKNOFEST, TÜBITAK, SOSYALFEST, AB Erasmus ve e-Twinning olmak üzere onlarca farkli proje alaninda 333 proje basvurusu yapti.

Ilçedeki okullar, TEKNOFEST’e 121, SOSYALFEST’e 96, e-TWINNING’e 40, TÜBITAK’a 26, AB ERASMUS’a 24 ve diger projelere 26 basvuru gerçeklestirildi.

Ilçe Milli Egitim Müdürü Said Nuri Odabasoglu, okullarin akademik, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif basarilarina son dönemlerde yürütülen proje çalismalarindaki basarilarin da eklendigini belirtti.

Bütün okullarda farkli alanlarda birçok proje çalismasi yürütülmekte oldugunu ifade eden Odabasoglu, “Okul yöneticilerimizin ve ögretmenlerimizin rehberligi ve özverili çalismalari, ögrencilerimizin ilgi ve gayretleri ve velilerimizin duyarliligi ve destekleri ile içinde bulundugumuz egitim ögretim yilinda okullarimizdaki proje basvurularinda rekor düzeyde bir artis söz konusu. Basta bu yil Karabük Üniversitesi tarafindan ilk kez düzenlenen ve Türkiye’nin ilk ulusal ve uluslararasi Sosyal Bilimler Festivali (SOSYALFEST) ile Türkiye’nin ilk ve tek Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali olan TEKNOFEST olmak üzere onlarca proje alaninda okullarimizda toplam 333 proje basvurusu gerçeklesti. Egitimin her alaninda oldugu gibi proje hazirlama ve yürütme alaninda da böylesine önemli bir basariya imza atan okullarimizin degerli yöneticilerine, kiymetli meslektaslarimiza, sevgili ögrencilerimize ve degerli velilerimize Safranbolu egitim ailesi adina sükranlarimi sunuyor çalismalarinda basarilar diliyorum" dedi.

Kaynak: İHA