Kütahya OSB'de 'Sanayide Enerji Enerji Verimliligi' Semineri Düzenlendi

Kütahya Organize Sanayi Bölgesi, sanayide enerji verimliligi konusunda farkindaligi artirmak ve uygulama adimlarini ele almak amaciyla “Sanayide Enerji Verimliligi” Seminerine ev sahipligi yapti. Seminerde tesvikler, uygulama asamalari ve prosedürler detayli bir sekilde ele alindi.

Kütahya OSB'de 'Sanayide Enerji Enerji Verimliligi' Semineri Düzenlendi
Seminerin açilis konusmasini yapan Kütahya Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Tolga Eskioglu, enerji verimliligi konusunun sanayi için büyük önem tasidigini vurgulayarak, bölgedeki firmalarin bu alandaki potansiyelini artirmayi hedeflediklerini belirtti.

Ardindan kürsüye davet edilen Kütahya Valiligi Sanayi ve Teknoloji Il Müdürü Mehmet Albayrak, sanayide enerji verimliligi konusundaki önemli adimlari ve devletin sagladigi destekleri anlatti.

Seminerin moderatörlügünü üstlenen Dumlupinar Üniversitesi Makine Mühendisligi Bölümü Dr. Ögr. Üyesi Hasan D. Yildizay, katilimcilara seminerin akisini sagladi ve sorulari yönlendirdi.

Seminerde konusmaci olarak yer alan Küçük ve Orta Ölçekli Isletmeleri Gelistirme ve Destekleme Idaresi Baskanligi Il Müdürü Fatih Mehmet Kiliç, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanligi Enerji Verimliligi ve Çevre Dairesi Baskanligi’ndan Emrah Berat Birsen ve Sanayi Enerji Etüd Uzmani Zeki Korkmaz, sanayide enerji verimliligi konusunda önemli bilgiler paylastilar. Sunumlarinda, tesviklerden uygulama asamalarina kadar detayli bilgi vererek, firmalara yol gösterdiler.

Seminer, katilimcilarin interaktif bir sekilde bilgi alisverisi yapmasina ve önemli sorularin yanitlanmasina imkân sagladi. Katilimcilar, sanayide enerji verimliligi konusundaki farkindaliklarini artirarak, bu alanda daha etkin adimlar atma firsati buldular. Soru ve önerilerin alinmasinin ardindan seminer son buldu.
Kaynak: İHA