Besledigi Köpegin Ayni Cinsi Tarafindan Sokakta Saldiriya Ugradi, Dehset Anlarini Böyle Anlatti

Sakarya’nin Adapazari ilçesinde çipli oldugu ögrenilen Rottweiler cinsi köpek tarafindan saldiriya ugrayan kadin kolundan ve vücudunun çesitli yerlerinden yaralandi. Ayni irk köpek besleyen ve yasadigi dehseti anlatan 54 yasindaki Gülderen Akkul, “Ben elimin üzerindeki iki dis izini görüyorum sadece, beni ambulansa aldiklarinda asil yaralari görünce bayildim, tansiyonum düsmüs, sekerim çikmis. Sadece hastaneye çok ciddi bir vaka getiriyoruz, köpek saldirisi durumu ciddi denildigini hatirliyorum, gerisini hatirlamiyorum” dedi.

Besledigi Köpegin Ayni Cinsi Tarafindan Sokakta Saldiriya Ugradi, Dehset Anlarini Böyle Anlatti
4 Mart Pazartesi günü Dibektas Caddesi üzerinde meydana gelen olayda 54 yasindaki Gülderen Akkul, çipli oldugu ögrenilen Rottweiler cinsi köpek tarafindan saldiriya ugradi. Köpegin saldirmasi neticesinde kolunda ve vücudunun çesitli yerlerinden yara alan Akkul, olay yerine sevk edilen saglik ekiplerince hastaneye kaldirildi. Burada tedavisi tamamlanan kadin taburcu edildi. Sokakta basibos gezen köpegin sahibinin isminin belli olmadigini ögrenen Akkul, bu köpegin daha önceki zamanlarda baska insana ve bir hayvana saldirdigini söyledi.

Ayni irkta köpek besleyen Akkul, yasadigi dehseti anlatarak sikayetçi oldugunu söyledi.



“Birden hamle yaparak saldirdi”

Rottweiler cinsi köpegin saldirisina ugrayan 54 yasindaki Gülderen Akkul, “O anda köpegin bana saldiracagini hiç düsünmedim, çok sessiz bir sekilde yanima geldi. Benim de ayni irk kendi köpegim oldugu için çok korkmadim, zaten normalde de korkmam. Sokak köpeklerini besleyen, kedilerini besleyen insanlariz biz. Yanima yaklasinca söyle bir yüzüne baktim bakti, bakistik ve tebessüm ettim. Tasmali oldugu için zaten hiç korkmadim. Birden hamle yaparak saldirdi ve montumu isirdi. O esnada küçük çapli korku yasadim ama çokta önemsemedim, o anda bu kadar uzun sürecegini hiç düsünmedim. Sonra baktim birakacak gibi degil yardim istedim, o esnada insanlar sadece bakmakla yetindiler gelip yardim etmediler maalesef. Ben kendi çabalarimla artik canimin yandigini hissedince sol elimle yumrukla kafasina vurdum ve vurunca birakti kolumu. Biraktiktan sonra ben bilegimin asagisinda halsizlik hissettim ve ciddi bir sey oldugunu anladim. Kurtardim diye de seviniyorum derken birkaç saniye içinde arkamdan dolandi, sirtima saldirdi. Sirtima saldirinca beni söyle bir daire seklinde bir çizdirdi. Çok güçlü bir hayvan, beni yere atti. Kendim de bu köpek irkindan besledigim için beni yere atinca o esnada ‘tamam artik, bu benim direk girtlagima ya da yüzüme saldiracak’ dedim. Çünkü kalkamiyorum yerden. Ayak ucunda bana bakiyor. Yalvarmaya basladim tabii insanlara avazim çiktigi kadar hiç kipirdamadan çünkü kipirdamami bekliyor. Yalvariyorum, öldürecek beni, kurtarin diye bagirmaya basladim. Etrafta insanlar var ama hiç kimse gelmiyor. Sadece bir kisinin dedigini hatirliyorum ‘vuracagim ama bana dönecek saldiracak’ dedigini duydum. Ben umudumu kaybettim artik, çünkü adim adim öyle sinsi ilerliyor ki bana dogru. Oradaki bir çocuk kadini öldürmeye yürüyor diyerek elindeki sopa ile köpege vurdu ve etkisiz hale getirdi. O çocugu Allah yolladi bana, ona can borcum var. Ben o esnada süründüm ve köpegin benden uzaklasmasini firsat bildim. Sürünerek bir apartman kapisindan içeriye kendimi attim dedim ki ben ölüyorum herhalde. Çünkü baktim burnumdan da kan gelmeye basladi.

Seker hastasiyim, ama bilincimi kaybetmemeye çalisiyorum. Ellerim, ayaklarim karincalasinca dedim kan kaybediyorum herhalde. Ambulans çagirin diye yalvardim ve kizima haber verin dedim çevredekilere” dedi.



“Beni ambulansa aldiklarinda yaralari görünce bayildim”

Köpegin saldirisinda çesitli yerlerinden yara aldigini belirten Akkul, “Ben elimin üzerindeki iki dis izini görüyorum sadece, beni ambulansa aldiklarinda asil yaralari görünce bayildim, tansiyonum düsmüs, sekerim çikmis. Sadece hastaneye çok ciddi bir vaka getiriyoruz, köpek saldirisi durumu ciddi denildigini hatirliyorum, gerisini hatirlamiyorum. Tendonlarima kadar inmis bütün o kismi parçalamis, tabi sirtimdaki izi de görünce acaba akcigere de zarar verdi mi diye akciger filmleri çekildi ama çok sükür oraya kadar inmemis. Sahipli köpek oldugu için sikayetçiyim dedim ve polis geldi yanima. Emniyet güçlerimiz sag olsun hemen saldirinin oldugu bölgede arama yapmislar ve köpegi bularak resimlerini bana attilar. Ardindan konu belediyeye haber verilmis, köpek etkisiz hale getirilerek barinaga götürülmüs. Ve daha sonrasinda duyduguma göre benden önce de birkaç kisiye saldirmis. Hastanedeki tedavinin ardindan tetanos, kuduz asilarim vurulduktan sonra gözlem altinda tutuldum. Hastanedeki islemlerimin ardindan karakola giderek ifademi verdim, sikayetçi oldugumu söyledim. Bu arada köpegin çipli bir köpek oldugunu ögrendiler. Çip numarasini buldular ama sahibinin adi yok. Çok enteresan geldi bana bu durum. Onun için ben bu isin pesini birakmak istemiyorum” diye konustu.



“Benim yerime bir çocuga da saldirabilirdi”

Evinde kendisine saldiran köpekle ayni irk köpek besledigini de ifade eden Akkul, “Ayni irk köpek bende de var ama ben köpegimi hiç disariya çikarmiyorum. Biz kadiniz, bizim ona gücümüz yetmez. Evimin önüne demir kapi yaptirdim, ayrica kulübesi var, su ve elektrik saati için görevliler bahçeye geldiginde ben hemen önlemimi aliyorum. Bu irklarin ne olursa olsun, sahibi olmadan, agizlik takilmadan, asla ve asla sokakta gezdirilmemesi gerektigini ben çok iyi biliyorum. Ögle saatleriydi benim yerime bir çocuga da saldirabilirdi. Ben iki gündür evdeyim, anca bugün kafami toparlayabildim. Emniyetten henüz bir haber yok biz de kendi çapimizca veterinerlere soruyoruz, bilgi ediniyoruz. Çipli bir köpegin nasil sahibi görünmez. Onlar da böyle bir seyin mümkün olmadigini söylüyorlar. Onun için ben bu isin detayiyla arastirilmasini istiyorum” seklinde konustu.



“Bu olayin ardindan hayvanlara karsi sevgimde herhangi bir azalma olmadi”

Akkul, “Ben kendi köpegimi evlat gibi görüyorum ve bu olaydan sonra ona bakis açim asla degismedi. Çünkü onu ben sevgiyle büyüttüm. Yani bu olayin ardindan hayvanlara karsi sevgimde herhangi bir azalma olmadi. Bu tür vakalarin artik yasanmasini istemiyorum. Onlar bizim canli varliklarimiz, bize emanet onlar ama çocuklarimiza da zarar gelsin istemiyorum. Onun için yetkililerin, bu konuda biraz daha hassas olmalarini ve lütfen bu köpegin sahibinin bulunmasini istiyorum” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA