Bakan Yumakli Açiklamasi 'Terörü Kaynaginda Bitirmek Için IHA'siyla, SIHA'siyla Mücadelemiz Etkin Sekilde Devam Edecek'

Tarim ve Orman Bakani Ibrahim Yumakli, "Terörü kaynaginda bitirmek için milli güvenligimizi saglamak için IHA’siyla, SIHA’siyla mücadelemiz etkin bir sekilde devam edecek" dedi.

Bakan Yumakli Açiklamasi 'Terörü Kaynaginda Bitirmek Için IHA'siyla, SIHA'siyla Mücadelemiz Etkin Sekilde Devam Edecek'
Bir dizi inceleme ve ziyaret için Karabük’e gelen Bakan Yumakli, beraberinde AK Parti Karabük milletvekilleri Cem Sahin, Ali Keskinkiliç, AK Parti Karabük Il Baskani Ferhat Salt, AK Parti Karabük Belediye Baskan Adayi Özkan Çetinkaya ve partililerle Nehir Park Projesinin uygulanacagi alanda incelemede bulundu. Çetinkaya’dan proje hakkinda bilgi aldi. Bakan Yumakli daha sonra beraberindekilerle birlikte Kemal Günes Caddesi’nde bulunan esnaflari ziyaret etti. Bakan Yumakli, bir telefon dükkaninda cep telefonuna kilif alirken, para almak istemeyen esnafa "Para almazsan kabul etmem" diyerek ücretini verdi. Arindan AK Parti Il Baskaligini ziyaret eden Bakan Yumakli, burada partililere seslendi. AK Parti olarak izler 22 yillik kararli yürüyüslerinde her geçen gün motivasyonlarini, heyecanlarini, coskularini artirdiklarina sahit olduklarini belirten Yumakli, "Millet olarak hem birligimize, hem dirligimize sahip çikiyoruz. Cumhurbaskanimizin her zaman hatirlattigi gibi bir olmaya, iri olmaya, diri olmaya da edecegiz insallah. Bizim bütün amacimiz, bütün gayretimiz, gayemiz, vizyonumuzla ve hizmet siyasetimizle istikbalimizi insa etme gayretidir. Geçtigimiz insa sürecinde Cumhuriyetimizin birinci yüzyilin sonlarinda, son 20 yilinda AK Parti hükümetleri olarak birçok konuda sagliktan altyapiya, ulasimdan egitime, ekonomiden diger bütün hususlara kadar, tarima, sanayiye, büyük degisimler gerçeklestirdik. Biz bölüsürsek tok oluruz, bölünürsek yok oluruz’ Yunus Emre’nin deyisiyle ülkemizin tamaminin kalkindirilmasina dair bir mücadele verdik. Böylelikle hep gurur duydugumuz, milli birligimizi ve beraberligimizle pekistirmis olduk" dedi.

Türkiye’nin ihtiyaci olan savunma ürünlerine ambargolar uygulandigini hatirlatan Bakan Yumakli, "Bir dönemlerde hatirlarsiniz kendi milli güvenligimizi saglamak adina ihtiyacimiz olan bazi savunma malzemelerini almak için basvurdugumuzda bunlar bize verilmemisti. Hatta en son bir ülkeden bizler çok büyük bir fedakarlikla çalisma sonucu olusturmus olan insansiz hava aracinin kamerasini bize vermemislerdi. Biz onlarin çok daha iyisini yaptik. Bütün tüm dünyaya su anda o bir numara kalitede, çok üstün vasiflara sahip o kameralari artik ihraç edecek duruma geldik. 5. nesil savas uçagi. Yani bütün dünyada dengeleri degistirecegi artik herkes tarafindan kabul edilmis vaziyette ve en önemlisi de neden elestirildigini bir türlü anlamadim. Birçok gencimizin, birçok gelecegin yöneticileri, gelecegin siyasetçileri, gelecegin is adam belki de gelecegin astronotlarina ilham kaynagi olacak, bu cesaret, bu faaliyet, bu fedakarlik çok anlamsiz bir sekilde kötülenmeye çalisildi" diye konustu.



"IHA’siyla, SIHA’siyla mücadelemiz etkin bir sekilde devam edecek"

"Ancak bizim bu tür seyler umurumuzda bile degil" diyen Bakan Yumakli, sunlari kaydetti:

"Türkiye’nin insaninin çok daha iyilere layik oldugunu her daim söyleyen, bunu da Türkiye’nin ilerlemesine, gelismesine dair ne varsa gecesini gündüzüne katarak çalisan bir cumhurbaskani ve onun ekibi olarak sadece bizler degil, ayni sekilde yerelde de çalisan bütün kardeslerimiz, bütün dava arkadaslarimiz, bütün ak gönüllüler, AK Parti’nin bütün mensuplari olarak benimsemis ve bu yolda çalismaya azmetmis olan insanlariz. Elbette bütün bu gelismeler ayni zamanda Türkiye’nin ilerlemesine dönük ne kadar argümanlari varsa kullananlarin ayni zamanda terörü de bu sekilde kullandigina dair uzun yillardir hepimizin gözlerinin önünde cereyan eden bir husus var. Bizler de biliyoruz ki, bize saldiran insanlara silahlari veren eller Türkiye’nin her zaman için güçsüz kalmasi islerine gelen çevreler olmustur. Dolayisiyla terörü kaynaginda bitirmek için milli güvenligimizi saglamak için IHA’siyla, SIHA’siyla mücadelemiz etkin bir sekilde devam edecek. Bu mücadelemizde milletimizle ayni kararlilikta siyasette destegini vermekte. Terör uzantili siyasete moral ve destek verenlere kapisini kapatmis durumda."

"Çünkü ’memleket isi, gönül isi ve vizyon isidir’ diyoruz"

14-28 Mayis seçimlerinden itibaren Türkiye’nin ikinci yüz yili için büyük yürüyüs ve insa sürecinin basladigini aktaran Bakan Yumakli, "Belediyecilikte de gerçek belediyecilik anlayisiyla artik yeni çigirlar açmanin zamaninin geldigini hepimiz biliyoruz ifade ediyoruz. AK Parti belediyeleri insallah 31 Mart seçimlerinde gerçek belediyecilik vizyonuyla bunun startini verecek coskumuzla, umudumuzla, hedeflerimiz daha da büyüyecek. Bu vizyon ve iddia AK Parti’ye ve aziz milletimize de yakisacak. Çünkü ’memleket isi, gönül isi ve vizyon isidir’ diyoruz. Hep ben bunu her gittigim yerde büyük bir gururla söylüyorum. Bütün bunlari söylerken de yereldeki en uçtaki arkadasimizdan cumhurbaskanina kadar herkesin tek bir kendini mihenk tasi olarak kabul ettigi bir düstur var. Onu da Sayin Cumhurbaskanimiz ifade ediyor. ‘Biz bu millete efendi olmaya degil, hizmetkar olmaya geldik’ Bunun geregini de görüyorsunuz. Hakikaten gecesi gündüzüne katan bir cumhurbaskani ve onun ekibi olarak mücadelemize devam ediyoruz" degerlendirmesinde bulundu.

Karabük’e geldikleri saatten itibaren bu gönül dolusu coskuyu görmekten memnun olduklarini vurgulayan Yumakli, su ifadelere yer verdi:

"AK Parti Belediye Baskan Adayimiz Özkan Çetinkaya, Karabük’ü bilen, dinamik ve vizyonel bir kardesim. Türkiye’nin en genç il belediye baskan adayi. Ancak bugün konusurken o kendisini bu sekilde degil de tamam olabilir böyle bir sey var ama en çok çalisan, en çok proje üreten bulundugu ile en çok katki veren bir belediye baskani olarak anilmayi hedefledigini söyledi.

Bu da hakikaten gurur verici. Bir genç kardesimizin bu sekilde vizyonuna, projelerine güvenmesi, enerjisi, samimiyeti hakikaten hepimizi memnun eden bir husus. Tabii projelerinden bahsettik. Kentsel dönüsüm, gar park projesi, nehir park projesi. Bunlar da Karabük’e deger katacak olan hususlar insallah Karabük’ün yildizi bu anlamda parlayacak. Bizler de elbette her yerde söyledigimiz gibi yine burada da tekrar edelim. Destegimiz bu sekilde bir bütün deger katacak olan projelerin yaninda olacaktir elbette. Neden? Çünkü biz hep üçlü olalim, güçlü olalim diyoruz. Nedir o? Hükümette güçlüyüz illerde güçlü olalim, ilçelerde güçlü olalim. Bu üç güç odagini senkronize bir sekilde çalistiralim ve Türkiye’nin ikinci yüzyilini insa ederken sehirlerde ayni sekilde gelismeye devam etsinler."

Bakan Yumakli, "Karabük hem yerli hem de yabanci turistleri alan bir sehir. Dolayisiyla dünyada benzerleriyle ya da kiyaslanabilecek olan farkli sehirlerle bir araya getirildiginde çok daha üstün vasiflari ve potansiyellere sahip. Dolayisiyla ben sevgili Belediye Baskan Adayimiz Özkan kardesime simdiden 31 Mart sonrasi için Allah kolaylik versin diyorum. Çünkü simdi projeleri anlatmak var. Ondan sonra da uygulamak var. Uygulamak için de Allah güç kuvvet versin. Her zaman için kendisinin yaninda olacagiz insallah. Ben tabii ki Tarim ve Orman Bakani olarak ama ayni zamaninda da bu bölgenin yani Kastamonu’nun bir evladi olarak aslinda kültürlerimizi, yasantilarimiz, sevincimiz, üzüntümüz bir, iki sehrin mensuplariyiz. Insallah gönlüm de ayni sekilde baskanin yaninda olacak" dedi.



"Tarimsal desteklerin tutari son 22 yilda 10 katina çikmis vaziyette"

Karabük’e son 21 yilda bugünün reel degerleriyle 8.2 milyar liralik yatirim ve destek yaptiklarini açiklayan Yumakli, sunlari kaydetti:

"Tarimsal desteklerin tutari son 22 yilda 10 katina çikmis vaziyette. Yüzde 74 civarinda ormanlarla kapli bir sehirden bahsediyoruz. 51 milyon fidani ve tohumu da bu süre içerisinde Karabük’te toprakla bulusturmus vaziyetteyiz. Orman köylülerimizin refahini arttirmaya dönük çalismalarimizi ORKÖY projeleriyle destekliyoruz. Ben buradan tekrar ORKÖY projelerine basvurulmasini özellikle istirham ediyorum. Özellikle tarimsal kalkinma kooperatiflerimize dönük desteklerle bunu daha da ileriye tasiyacagiz. Yine Devlet Su Isleri Genel Müdürlügümüz tarafindan hem dere islahlari olsun hem de sulama projeleri olsun ayni sekilde hizmete alacagiz insallah. Bütün bunlari söylerken hepimizin bildigi gibi yaparsa AK Parti yapar damgasini yaptigimiz islere vurmaya devam edecegiz insallah. Ben simdiden AK Partili belediyelerimizin genç gerçek belediyecilik vizyonuyla 1 Nisan’dan itibaren Türkiye yüzyilini insa etmek üzere AK Parti belediyeleri olarak da arttirmaya devam edecegine bütün kalbimle inaniyorum. Karabük’te bu degisimi gerçeklestirmek için degerli kardeslerim. Konusmamin basinda söyledigim gibi bir olalim, iri olalim, diri olalim. Hep beraber sokak sokak dolasalim. Cumhurbaskanimizin söyledigi gibi gönüllere girelim ve günün sonunda herkes kazansin. Karabük kazansin."
Kaynak: İHA