New York'ta Metrolarda Güvenlik Önlemleri Sikilastirilacak Açiklamasi 750 Ulusal Muhafiz Görevlendirilecek

ABD’nin New York kentinde metro hatlarinda islenen suçla mücadele çerçevesinde New York Valisi Kathy Hochul, metro sisteminin en islek istasyonlarinda yolcularin çantalarinin kontrol edilmesine yardimci olmak üzere 750 Ulusal Muhafizin görevlendirilecegini duyurdu.

New York'ta Metrolarda Güvenlik Önlemleri Sikilastirilacak Açiklamasi 750 Ulusal Muhafiz Görevlendirilecek
ABD’nin New York kentinde metro hatlarinda islenen suçlarin ardindan New York Valisi Kathy Hochul, harekete geçti. Hochul, metro sisteminin en islek istasyonlarinda yolcularin çantalarinin kontrol edilmesine yardimci olmak üzere 750 Ulusal Muhafizin görevlendirilecegini duyurarak, New York Eyalet Polisi ve Metropolitan Ulasim Otoritesi Polisi’nden 250 memurun da bu görevde yer alacagini aktardi.

Hochul, söz konusu önlemlerin son zamanlarda yolculara ve metro çalisanlarina yönelik saldirilara yanit olarak alindigini belirterek, “Islerin iyiye gittigini söylemek sizi daha iyi hissettirmiyor. Özellikle de bogazindan biçaklanan ya da metro raylarina atilan birini duydugunuzda. Psikolojik bir etkisi var” dedi.

Federal ve eyalet liderleri tarafindan ortaklasa kontrol edilen bir askeri güç olan New York Ulusal Muhafizlari’na bagli askerlerin baris zamaninda tutuklama yetkileri yok, ancak tutuklama yetkisi olan polis memurlarina yardim edebilirler.

Polis verilerine göre, geçtigimiz ay metro hatlarinda 35 saldiri, 38 soygun ve 70 hirsizlik olayi, geçen yilin ayni ayinda ise 35 saldiri, 40 soygun ve 98 hirsizlik olayi yasandi.
Kaynak: İHA