'Sahildeki Gökdelen' Diye Satilmisti, 14 Kisiye Mezar Olan Apartmanla Ilgili Yargi Süreci Basladi

Asrin felaketinde 14 kisiye mezar olan Hatay’in Iskenderun ilçesindeki 17 katli MCG Towers Apartmani için yargilama süreci basladi. Apartmanin deprem öncesinde vatandaslara Iskenderun sahilindeki gökdelen olarak satildigi ögrenildi.

'Sahildeki Gökdelen' Diye Satilmisti, 14 Kisiye Mezar Olan Apartmanla Ilgili Yargi Süreci Basladi
Kahramanmaras merkezli depremlerde binlerce insan hayatini kaybetmisti. Hatay’in Iskenderun ilçesi Çay Mahallesi’nde bulunan 17 katli MCG Towers apartmaninda 14 kisi hayatini kaybetmisti. Afette yikilan binalardaki yapim kusurlariyla ilgili sorusturma kapsaminda 13 kisi gözaltina alinmisti. Iskenderun 3. Agir Ceza Mahkemesinde görülen davanin durusmasina, zemin ustabasilari; Abdülhamit B., Ali C., firma sahibi Ferhat S., insaat yetkilileri Ali Cemil A, Hikmet Y. ile baska bir suçtan cezaevinde bulunan sirket sahibi Mehmet Coskun G., Ses ve Görüntü Bilisim Sistemi (SEGBIS) araciligiyla katildi.

Mahkeme heyeti saniklarin mevcut halinin devamina karar vererek durusmayi 31 Mayis’a erteledi. Durusma sonrasi apartmanda yakinlarini kaybedenler, açiklamaya yaparak sorumlularin cezalandirilmasini istedi.

17 katli binanin Iskenderun’da sahilinde gökdelen denilerek pazarlandigini ifade eden Süheyl Sümbültepe isimli vatandas, "Hatay’da depremde ölen ailelilerimizin neden öldügünü arastirmak için 1 yildir kanla canla mücadele ediyoruz. 1 yildir statik ve mimari projelerin bizlerle paylasilmamasina ragmen yapi denetim firmasinin neyi nasil yaptigini mahkemeye sunmamasina ragmen dedektif gibi bu süreci inceleyerek bu binanin neden yikildigini arastiriyoruz. Kaldi ki Iskenderun sahiline yakin gerek 2. kisim da bulunan Iskenderun sahilinde gökdelen diye pazarlanan bu binanin yarisi gece yasanan deprem de yikildi. Ikinci depremde 12 saat sonra diger yarisi yikilan ve statik proje ucubesi oldugu göz göre göre görülürken mahkeme baskanimiz maalesef tutuklama karari çikartmadi. 31 Mayis’ta girecegimiz davada bu delillerden baska bir delil yokken o kadar delille beraber teknik üniversite raporlarinin dogru bir sekilde incelenmesi talep ediyoruz” dedi.



“Deniz manzarasi açmak ve maliyeti düsürmek için kiris yapmamislar”

Avukat Bülent Akbay ise, "Bu bina temel atmasindan, zemininden bitimine kadar her seyi yanlis yapilan bir bina, bunu da belgeleyebiliyoruz. Örnegin 3. ve 4. kattan sonra bu bina kaçak yapilmaya devam ediliyor. Yapi kullanim alinmadan içinde insanlarin yapilmasina izin veriliyor. Söz konusu eksiklikler kabul edilebilir degil. Örnegin deniz manzarasi açmak ve maliyeti düsürmek için kiris yapmamislar” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA