ABD, Gazze'ye Deniz Koridoru Ile Yardim Ulastirmayi Degerlendiriyor

ABD Savunma Bakanligi Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, ABD’nin Gazze Seridi’ne deniz koridoru ile insani yardim ulastirmayi degerlendirdigini açikladi.

Israil, Gazze Seridi’ne saldirilarina ve insani yardimlarin girisini engellemeye devam ederken, ABD Savunma Bakanligi Sözcüsü Tümgeneral Pat Ryder, ABD ve uluslararasi ortaklarinin Gazze Seridi’ne deniz koridoru ile insani yardim ulastirmayi degerlendirdigini açikladi.

Ryder, "ABD kurumlari arasi ve uluslararasi ortaklarimizla koordineli olarak, potansiyel ticari ve sözlesmeli seçenekler de dahil olmak üzere Gazze’ye insani yardim için bir deniz koridoru seçeneklerini aktif olarak gözden geçiriyoruz. Bunun nasil olacagina iliskin su anda açiklayacak daha fazla bir seyim yok” dedi.

ABD ordusunun "yalnizca destekleyici bir rolde" olacagini ve ABD Uluslararasi Kalkinma Ajansi’nin ABD hükümeti için koordinasyon çabalarina liderlik ettigini belirten Ryder, ABD’nin yardim dagitma çabalarini desteklemek üzere Gazze’ye asker gönderme planinin olmadigini söyledi.

Kaynak: İHA