Cumhur Ittifaki Hatay Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Öntürk Kentin Ihyasi Için Hazirladigi Projeleri Anlatti

Depremin yaralarinin sarildigi Hatay’in yeniden insasi için “Hatay’da yüzler gülsün diye” sloganiyla yola çikan Cumhur Ittifaki Hatay Büyüksehir Belediye Baskan adayi Mehmet Öntürk, kentin ihyasi için hazirladigi projelerini anlatti.

Cumhur Ittifaki Hatay Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Öntürk Kentin Ihyasi Için Hazirladigi Projeleri Anlatti
Asrin felaketinin yerle bir ettigi Hatay’da Cumhur Ittifaki tarafindan üç dönem milletvekilligi görevini yürüten Mehmet Öntürk, Hatay Büyüksehir Belediye Baskan adayi olarak gösterilmisti. Aday gösterilmesinin ardindan çalismalarina baslayan Öntürk, mahalle mahalle gezerek vatandaslara dokunmaya devam ediyor. Öntürk, Antakya ilçesindeki Merkez Salonu’nda düzenlenen "Hatay’da Yüzler Gülsün Diye" baslikli tanitim toplantisinda projelerini anlatti. Yogun katilimin oldugu toplantida kentin yeniden ihyasi ve insasi için önem tasiyan projeler, vatandaslardan takdir topladi.

“Tek derdimiz Hatay’imizi yeniden ayaga kaldirmak” sözleriyle konusmasina baslayan Öntürk, “Yüz binlerce kardesimiz sehir disinda. Yüz binlerce kardesimiz diger ilçelere ve kirsaldaki mahallelerimize gitmis durumdalar ve bizden umut bekliyorlar, bizim için dua ediyorlar. 250 bin kardesimiz konteyner kentlerde yasiyor. Tek derdimiz sehrimizin bir an önce ayaga kalkmasi. Hükümetimizden Rabbim razi olsun, bununla ilgili çok ciddi gayret sarf ediyor ve çalisiyor. Belediye olarak da bizlerin alt yapi ve üst yapiyla ilgili hizli bir sekilde entegre olup, sehrimizi ayaga kaldirmamiz gerekiyor. En önemli konumuz su an sehrimizi yeniden ayaga kaldirmak. Biz bununla kalmayacagiz. Hatay’in yüzde 50’si kirsalda ve kirsalimizin da yasanabilir ve ulasilabilir olmasi lazim. Yol, su, alt yapi, çocuklarimizin oyun alanlari, taziye evleri birçok yatirimimiz olacak. Bunlari da hizli bir sekilde yaptiktan sonra ulasimindan turizme kadar yaslilarimizla, gençlerimizle, çocuklarimizla ve kadinlarimizla ilgili her türlü konuda sehri yeniden planlayarak ayaga kaldiracagiz. Bunlari bir tek benimle degil, Cumhur Ittifaki’yla ve bu sehrin ayaga kalkmasini isteyen her kardesimizle basarabiliriz” dedi.

Hatay Milletvekili Abdulkadir Özel ise, 31 Mart’ta sandiktan Cumhur Ittifaki’nin basariyla çikmasi durumunda sehirde kalkinma ve atilim hamlesi yasanacagini belirterek, “Asrin felaketi 6 Subat depremlerinde yikilan sehrimizi insallah yeniden ayaga kaldiracagiz; imar, ihya ve insa edecegiz. Bundan hiç kimsenin süphesi olmasin, 31 Mart seçimlerinde insallah büyüksehir belediyesini kazandigimizda da yerel hizmetlerde yeni bir kalkinma ve atilim hamlesi gerçeklestirecegiz. Sehrimizi sokaklariyla, bulvarlariyla, konutlariyla yeniden insa edecegiz. Hatayli kardeslerimiz bu kadim sehrimizde dogduklari ve mutlu olduklari sokaklarda tekrar kosup oynayana kadar, esnafimiz dükkanini açip temin edene kadar durmadan çalismaya gayret edecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA