Alasehir'in 120 Milyonluk Içme Suyu Yatirimi Basliyor

Alasehir ilçe merkezinde ekonomik ömrünü tamamlayan ve zamanla deformasyona ugrayan 50 yillik içme suyu ana isale hattinda yaklasik 120 milyon TL yatirim bedeli ile ilçe merkezinde 17 kilometrelik çelik hat dösenecek.

Alasehir'in 120 Milyonluk Içme Suyu Yatirimi Basliyor
Manisa Su ve Kanalizasyon Idaresi (MASKI) Genel Müdürlügü, Alasehir ilçe merkezinde ekonomik ömrünü tamamlayan ve zamanla deformasyona ugrayan 50 yillik içme suyu ana isale hattinda yaklasik 120 milyon TL yatirim bedeli ile ilçe merkezinde 17 kilometrelik çelik hat dösenecek.

“Alasehir’in gelecegine yapilan önemli bir yatirim”

MASKI Genel Müdürü Burak Aslay, “Büyüksehir Belediye Baskanimizin sizlere selamlarini iletiyorum. 10 yillik süreçte, Büyüksehir ve MASKI Genel Müdürlügümüzün kuruldugu günden bu yana Alasehir çok büyük yatirimlar aldi. Büyüksehir Belediyemiz önemli projelere hayat verdi. MASKI Genel Müdürlügümüz önemli altyapi yatirimlari gerçeklestirdi. Alasehir merkezimize ve Kavaklidere mahallemize Atiksu Aritma Tesisleri kazandirdik. Birçok mahallemizin altyapilarini yeniledik. Bu projeler uzun emekler ve ugraslar sonucu ortaya çikiyor. Bu projede daha önceki yillarda baslamis oldugumuz bir projedir. Avsar Barajimizin oldugu bölgede sondajlar açtik. Alasehir ilçemize yeni içme suyu kaynaklari kazandirdik. Buradaki kaynaklarimiza göre bir projelendirme çalismasi yapildi. Güzergahtaki izinlerimizi, diger islemlerimizi ve Devlet Su Isleri (DSI) izinlerimizi aldik. Boru ihalemize çiktik ve sahaya tüm borularimiz indi. Çalismalara da baslandi. Alasehir Devlet Hastanesinin oldugu bölgedeyiz. Yaklasik 12 aylik bir süre sonucunda eskiyen 50 yillik hatlarimizi yenileyerek, ilçemizde hem su kayip kaçaklarini engellemis olacagiz hem de daha saglikli, daha temiz ve kesintisiz içme suyu saglayacagiz. Yeni projemizde sadece borularin bedeli 50 milyon TL’dir. Isgücü maliyetleri ile toplamda 120 milyon TL’lik bir rakamdir. Vatandaslarimiza hayirli ugurlu olsun” dedi.

Kaynak: İHA