Türkiye Turizmde 2024 Yilina Damga Vuracak Açiklamasi 'Tarihimizde Ilk Defa Erken Rezervasyonda Ispanya'nin Önüne Geçtik'

Akdeniz Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birligi (AKTOB) Baskani Kaan Kavaloglu, turizmde 2024 yilina iliskin beklentileri açikladi. Kavaloglu, “WORLD Travel Market, Utrecht Fuari’ndaki sinyaller son derece olumluydu. EMITT’te de ayni olumlu hava vardi. Berlin fuarina gittik ve durum orada tamamen sekillendi. Ve biz tarihimizde ilk defa erken rezervasyonlarda Ispanya’nin önüne geçtik. Mart ayi itibariyla yaklasik 1,5 milyon Alman, Antalya’da tatil yapmak için erken rezervasyon yaptirdi. Bu çok önemli bir veri. Ingiltere pazari da çok iyi gidiyor. Eger Rusya-Ukrayna savasi sona ermezse bu sene Alman tatilciler Ruslari geçebilir” dedi.

Türkiye Turizmde 2024 Yilina Damga Vuracak Açiklamasi 'Tarihimizde Ilk Defa Erken Rezervasyonda Ispanya'nin Önüne Geçtik'
Akdeniz Turistik Otelciler ve Isletmeciler Birligi (AKTOB) Baskani Kaan Kavaloglu, turizmde 2024 yilina iliskin beklentileri açikladi.

Antalya’ya gelen turist sayisinin bu yil yeni bir rekor kirabilecegini vurgulayan Kavaloglu, “Ana pazar siralamasinda birinci sirada Almanlar ikinci sirada Ruslar yer alir. Üçüncü pazar yine Ingiltere olacak ve Ingilizler bu yil 1,5 milyon kisiyi bulacaktir. Totalde ise Antalya bu yil 17 milyon turist bandini geçer. Israil turizm pazari da bizim ilk 10 pazarimiz içindeydi ancak bölgede yasananlar nedeniyle Israil turizm pazarini tamamen yok sayiyoruz” diye konustu.

Kavaloglu, turizmde yeni planlari ise söyle anlatti:

“Simdi TÜBITAK ile ‘astro turizm’i konusuyoruz. Turist Antalya’ya gelecek hem tatil yapacak hem de gökyüzü hareketlerini izleyecek. Bu cografyada buna çok uygun alanlar var. Mesela vegan gruplari agirlayacagiz. Onlara göre mönüler hazirlayacagiz. Kültür ve Turizm Bakanligi’nin hazirladigi festivaller çok etkili ve içi dolu. Çok kisa sürede bu festivaller için ülkemize gelen turistleri agirlayacagiz. Süreci dogru sekilde yönetirsek neden festivaller ülkesi olmayalim?”
Kaynak: İHA