Kripto Para Borsasi FTX'in Kurucusu Sam Bankman-Fried'a 25 Yil Hapis Cezasi

Kripto para borsasi FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, dolandiricilik ve kara para aklamaktan suçlu bulunmasinin ardindan çikarildigi mahkeme tarafindan 25 yil hapis cezasina çarptirildi.

Kripto Para Borsasi FTX'in Kurucusu Sam Bankman-Fried'a 25 Yil Hapis Cezasi
Geçtigimiz sene dolandiricilik ve kara para aklama suçlarindan hüküm giyen Kripto para borsasi FTX’in kurucusu ve eski CEO’su Sam Bankman-Fried, ABD’nin New York kentinde ceza durusmasi için hakim karsisina çikti. Bankman-Fried’in annesi Barbara Fried ve babasi Allan Joseph Bankman da durusmada hazir bulundu.

Savcilar, Bankman-Fried’in "tarihin en büyük mali dolandiriciliklarindan birini ve muhtemelen son on yilin en büyük dolandiriciligini" gerçeklestirdigini ve kendi amaçlari için 8 milyar dolardan fazla müsteri fonunu kullandiklarini ifade etti.

“Kripto Krali” lakapli Bankman-Fried’in avukati Marc Mukasey, müvekkilinin FTX’in çöküsünden sonra müsterilerinin parasini geri almak için çok çalistigini savundu.

Söz hakki verilen Bankman-Fried, ise “Bir dizi kötü karar verdim. Yaptigim bir çok hata var" ifadelerini kullanarak, FTX müsterilerine “geri ödeme yapilabilecegini” ileri sürdü.

“Mantiksal olarak kusurludur ve spekülatif”

Yargiç Lewis Kaplan, "Sanigin FTX müsterilerine ve alacaklilara ödemelerin tamaminin yapilacagi yönündeki iddiasi yanilticidir, mantiksal olarak kusurludur ve spekülatiftir" ifadelerini kullandi. Yargiç Kaplan, Bankman-Fried’in siyasi olarak etkili olma dürtüsüyle hareket ettiginin açik oldugunu söyleyerek, müsteri kayiplarina iliskin Bankman-Fried’in "korkunç suçlarin islenmesiyle ilgili tek bir pismanlik sözü bile söylemedigini" belirtti.

Yargiç Kaplan, dolandiricilik ve kara para aklama dahil 7 suçtan suçlu bulunan Bankman-Fried’i 25 yil hapis cezasina çarptirdi.

Bankman-Fried, 13 Aralik’ta 2022’de Bahamalar’da yakalanmis ve 250 milyon dolar kefaletle serbest birakilarak ev hapsi cezasina çarptirilmisti. Savcilar, Bankman-Fried hakkinda 50 yil hapis cezasi talep etmisti.
Kaynak: İHA