Bakan Bayraktar Açikladi Açiklamasi 'Göktepe 1' Adini Verdigimiz Yeni Bir Kuyu Kazmaya Basliyoruz'

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Alparslan Bayraklar, "Dün aksam itibariyla ‘Göktepe 1’ adini verdigimiz yeni bir kuyu kazmaya basliyoruz. Bu bir kesif kuyusudur, arama kuyusudur. Su anda Sakarya gaz sahasinin daha kuzeybatisinda bir sahada bu arama faaliyetimize basladik. Çok yeni basladik" dedi.

Bakan Bayraktar Açikladi Açiklamasi 'Göktepe 1' Adini Verdigimiz Yeni Bir Kuyu Kazmaya Basliyoruz'
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakani Dr. Alparslan Bayraklar, bir dizi ziyaret ve inceleme için Usak’a geldi. Sektör Temsilcileri ile Istisare Toplantisi’na katilan Bayraktar, yaptigi konusmada “2020 yilinda Cumhuriyet tarihinin en büyük kesfini çok sükür yaptik. Sakarya gaz sahasinda bugün 3,7 milyon metreküp günlük gaz üretiyoruz ama daha yolun basindayiz. Insallah oradaki gaz üretimimizi günlük 40 milyon metreküpe çikaracagiz. Bu sayede bugün 1,4 milyon haneye yeten oradaki dogal gaz üretimimiz 15 milyon haneye kadar çikacak yani nerdeyse 60 milyonluk nüfusun kullanabilecegi dogal gazi kendimiz üretecegiz” dedi.

Bakan Bayraktar, Sakarya gaz sahasi yakinlarinda yeni kesfedilen gaz kuyusundan bahsederek, "Dün aksam itibariyla ‘Göktepe 1’ adini verdigimiz yeni bir kuyu kazmaya basliyoruz. Ramazan ve Usak’in bereketiyle, bu kuyumuzdan önümüzdeki birkaç hafta içerisinde yeni bir kesif ve ilave bir rezerv insallah buluruz. Bütün çalismamiz, gayretimiz bu yönde olacak. Dolasiyla Göktepe 1 kuyumuz da bu anlamda hayirli olsun. Bu bir kesif kuyusudur, arama kuyusudur. Su anda Sakarya gaz sahasinin daha kuzeybatisinda bir sahada bu arama faaliyetimize basladik. Çok yeni basladik. Ilk kez kamuoyunda sizlerle paylasmis olduk” dedi.

Kaynak: İHA