Baskan Gülsoy Açiklamasi 'Tüm Üretici Ve Tüccarlarimizi Yilsonuna Kadar Fiyat Arttirmamaya Davet Ediyorum'

Kayseri Ticaret Odasi (KTO) Mart ayi meclis toplantisinda konusan KTO Yönetim Kurulu Baskani Ömer Gülsoy, ekonomik sikintilarin temelinde enflasyonun oldugunu söyleyerek, “Tüm üretici ve tüccarlarimizi yilsonuna kadar fiyat arttirmamaya davet ediyorum” dedi.

Baskan Gülsoy Açiklamasi 'Tüm Üretici Ve Tüccarlarimizi Yilsonuna Kadar Fiyat Arttirmamaya Davet Ediyorum'
Düzenlenen meclis toplantisina Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, KTO Yönetim Kurulu Baskani Ömer Gülsoy, protokol üyeleri, oda yönetim kurulu üyeleri ve oda üyeleri katildi.

Ekonomideki sorunlarin temelinde enflasyonun yattigini söyleyen KTO Yönetim Kurulu Baskani Ömer Gülsoy, “Türkiye ekonomisinin en büyük ve öncelikli sorunu enflasyondur. Ekonomiye dair yasadigimiz pek çok sorunun temelinde yüksek enflasyonun oldugunu hepimiz biliyoruz. Sikintili bir süreçten geçiyoruz. Enflasyonla mücadele kararliligimizi tavizsiz sürdürmemiz gerekiyor. Devlet, millet el ele vererek enflasyonla mücadele etmeliyiz. Bizim için en önemli sey fiyat istikrari. Fiyat istikrari için her türlü fedakarliklara katki vermeliyiz. Enflasyonla mücadelede fiyat istikrari ile finansal istikrar arasindaki dengenin olusturulmasi gerekiyor. Bizler inaniyoruz ki bu süreç uzun olabilir ama sorunlarimiz çözümsüz degil. Elbette fiyat ve finansal istikrar saglanmasi için geçicide olsa bazi zorluklar yasanacaktir. Bu zorlu sürecin ardindan kavusacagimiz istikrar yeniden toparlanmanin önünü açacak en güçlü kazanimizin olacagini düsünüyorum. Bizler önümüzün açik olduguna inaniyoruz. Risk istahi hala güçlü duruyor ama bu faiz oranlariyla yatirim yapmak hiç te kolay degil. Finansa erisim konusunda bir rahatlama var ama finansmanin, yüksek mali yükünü tasima noktasinda beklenen seviyede degil. Finans sektörü ile reel sektör birbirinden ayrilmaz parça. Bu sebeple finans sektörünün atacagi adimlari uzun vadede düsünerek atmasi gerekiyor” dedi.

Gülsoy, kararli irade ile dogru yolda olundugunu ve üreticileri yilsonuna kadar fiyat arttirmamaya davet ettigini söyleyerek, “Piyasalarin hareketlenmesi, yatirim, üretim, istihdam ve ihracatin artmasi için sürekli dile getirdigimiz üzere uzun vadeli finans kaynaklarina erismemiz gerekiyor. Girisimcinin, yatirimcinin yani özel sektörün önü açilacak ki yatirim yapsin, üretsin, ticaretine devam etsin. Istihdam olustursun. Bu yöndeki olumlu adimlari yakindan takip ediyoruz. Kayseri is dünyasinin temsilcileri olarak bizler, ilimizin, bölgemizin ve ülkemizin siyasal, sosyal ve ekonomik anlamda refaha ve istikrara kavusmasini can-i gönülden istiyoruz. Kayseri Ticaret Odasi olarak tüm var gücümüzle çalisiyor ve emek veriyoruz. Moral bozucu haberlere olumsuz söylemlere de kulak asmamaliyiz. Orta Vadeli Program (OVP) isliyor, dengelenme sürecine girdik. Yasadigimiz sikintilari asacagiz. Yol dogru, ekonomik program dogru. Seçimler bittikten sonra pozitif anlamda degisikleri hep beraber görecegiz. Insallah yilsonunda da enflasyonun kademeli olarak düstügünü de görmeye baslayacagiz. Her gecenin sabahi, her kisinda bahari oldugunu unutmamamiz gerekiyor. Çünkü biz filmin aynisini daha önce de gördük. Tekrar söylemem gerekirse en büyük rahatsizligimiz yüksek enflasyon. Bu sadece bizim sikintimiz degil, Türk halkinin tamaminin sikintisi. Kararli bir siyasi irade ile dogru bir ekonomik program ile dogru yoldayiz. Tüm üyelerimizi, üretici ve tüccarimizi, en az yil sonuna kadar fiyatlarini artirmamaya ve imkani olanlari indirimlerle enflasyonla ve hayat pahaliligiyla mücadeleye destek vermeye davet ediyorum” ifadelerini kullandi.

Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar ise, “Simdiye kadar yapmis oldugumuz Kocasinan’daki 2015 yilindan baslayip bugüne kadar gelen süreçteki çalismalardan bazi basliklar ama daha çogunda da sonrasinda Allah nasip ederse 2024’ten sonrasinda Kocasinan ile birlikte Kayserimize yapacagimiz çalismalarin bazilarini anlatacagimiz, sizlerle istisare edecegimiz kisa bir program yapacagiz” dedi.

Konusmalarin ardindan Kocasinan Belediye Baskani Ahmet Çolakbayrakdar, katilimcilara hayata geçirecekleri projeler hakkinda sunum yapti.
Kaynak: İHA