Türkiye Diyanet Vakfi Genel Müdüfü Turan Açiklamasi '5 Bin 818 Yetimi Himaye Etmeye Çalisan Bir Vakifiz'

Türkiye Diyanet Vakfi Genel Müdürü Izani Turan, Bursa’da yetim çocuklar ve aileleri ile iftarda bir araya geldi. Turan, “Dünya genelinde ve Türkiye içerisinde 5 bin 818 yetime ev sahipligi yapmaya çalisan, himaye etmeye çalisan bir vakifiz” dedi.

Türkiye Diyanet Vakfi Genel Müdüfü Turan Açiklamasi '5 Bin 818 Yetimi Himaye Etmeye Çalisan Bir Vakifiz'
Türkiye Diyanet Vakfi Genel Müdürü Izani Turan, Bursa Il Müftülügü Sinan Durmaz Konferans Salonu’nda gerçeklestirilen iftar programinda yetim çocuklarla bulustu. ‘Unutursan Yetim Kalir’ projesi çerçevesinde Dünya Yetimler Günü’nde gerçeklestirilen programda konusan Turan, Türkiye Diyanet Vakfi olarak Türkiye ve dünya genelinde 5 bin 818 yetimi himaye altina aldiklarini ifade ederek, “Yetimler bizim muhterem acizlerimiz. Onlarin emaneti hem devlete, hem millete hem de bizim gibi sivil toplum kuruluslarina emanet” seklinde konustu.



“5 bin 818 yetimi himaye etmeye çalisan bir vakifiz”

Çok sayida yetim çocugun yaninda olduklarini söyleyen Turan, “Türkiye Diyanet Vakfi olarak ‘Unutursan Yetim Kalir’ projemiz var. Bu çerçevede her Ramazan’in 15’inci gününü yetimlere tahsis ediyoruz. Bugün de Dünya Yetimler Günü. Biz dünya genelinde ve Türkiye içerisinde 5 bin 818 yetime ev sahipligi yapmaya çalisan, himaye etmeye çalisan bir vakifiz. Yetimler bizim muhterem acizlerimiz. Onlarin emaneti hem devlete, hem millete hem de bizim gibi sivil toplum kuruluslarina emanet. Biz de bu emanetin bilinci içerisinde bu günü onlara tahsis ettik. Dolayisiyla ben de bugün yetim yavrularimizla, aileleri ile beraber olmak için Bursa’ya geldik. Onlarla birlikte iftarimizi açtik, hasbihal yaptik. Cenab-i Hakk bu milletin bagisçilarindan, yardimseverlerinden razi olsun. Onlar bagislarini yapiyorlar, biz de onlara kefillik yapiyoruz. Cenab-i Hakk kimseyi yetim birakmasin, ama yetimlik de bir gerçek” dedi.

Programa Türkiye Diyanet Vakfi Genel Müdürü Izani Turan’in yani sira Bursa Vali Yardimcisi Mustafa Kiliç ve Bursa Il Müftüsü Yavuz Selim Karabayir da katildi.

Kaynak: İHA