Müftü Sengül Açiklamasi 'Oruç Ibadetini Hakkiyla Yerine Getirmek Gerekiyor'

BITLIS – Bitlis’in Tatvan Ilçe Müftüsü Bilal Sengül, Ramazan ayinda yapilmasi gereken ibadetler hakkinda bilgilendirmelerde bulundu.

Müftü Sengül Açiklamasi 'Oruç Ibadetini Hakkiyla Yerine Getirmek Gerekiyor'
Rahmet ve magfiret ayi olan Ramazan ayinin 15’inci gününde Tatvan Ilçe Müftüsü Bilal Sengül, bu ayda yapilacak ibadetlerin önemini açikladi.

Tatvan Ilçe Müftüsü Bilal Sengül, “Ramazan; basi rahmet, ortasi magfiret ve sonu cehennem azabindan kurtulus olan bir aydir. Bu aya özel ibadetler vardir. Özellikle sahurdan baslamak suretiyle gece namazlarina kadar, teravih namazina kadar belli basli ibadetleri vardir. Özellikle sahur için Peygamber Efendimiz ‘sahurda bereket vardir’ demistir. Bazi vatandaslarimiz sahura kalkamadiklarini söylüyor, sirf bu bereketten yararlanmak için bir seyler atistirip bir su içip bir sekilde o bereketten faydalanmak lazim. Namazlari özellikle cemaatle kilmaya özen göstermemiz lazim. Oruç ibadeti bizlere farz kilinmistir. Bizden önceki toplumlara farz kilindigi gibi bizlere de farz kilinmistir. Oruç ibadetini hakkiyla yerine getirmek gerekiyor. Bu ibadet sadece yeme içmeyle alakali degil, agzimizla dilimizle, beynimizle bütün ruhumuzla oruç tutmamiz lazim. Kendimizi haramlardan uzak tutmamiz lazim. Ayrica iftardan sonra yaptigimiz o güzel ibadet yani teravih namazlarimizi kilmamiz lazim. 20 rekât teravihimizi Ramazan’a has olan bu ibadete istirak etmemiz lazim. Sünneti Müekkededir ve Peygamber Efendimiz ilk etapta camide daha sonra evinde sürekli teravih namazini kilmistir. Bizler de sünnet olan teravih namazini Ramazan ayi boyunca her aksam cemaatle kilinmasini öneriyoruz” dedi.

Kaynak: İHA