Gruba Gelen 'Hirsiz Var' Mesajini Önemsemeyince Araci Soyuldu
Arnavutköy’de iftar saati durgunlugunu firsat bilen 3 hirsiz, park halindeki hafif ticari aracin içerisindeki 25 bin TL’lik insaat malzemesini çaldi. Hirsizlari fark eden bir kadin, mahalledeki ev hanimlarinin yer aldigi sosyal medya grubuna mesaj atarak komsularini uyarmak istedi. Gruba gelen mesaji dikkate almayan kisi, disari çiktiginda soyuldugunu görünce polise giderek sikayetçi oldu. Hirsizlik anlari ise kameraya yansidi.

Kadinlar arasindaki gruptan hirsizlik uyarisi yapildi, dikkate almadilar
Öte yandan, hirsizliktan dakikalar önce mahallede yasayan kadinlardan biri sosyal medya üzerinde olusturduklari gruba, “Bayanlar kapilarinizin önlerine dikkat edin siyah bir araç ile gelip diger arabalarin içlerini kontrol ediyorlar" yazarak komsularini uyardi. Mesaji gören ama dikkate almayan Muhammet Sayilgan’in araci mesajda bahsedilen hirsizlar tarafindan soyuldu.
Hirsizlik ani kamerada
Hirsizlik ani sokakta bulunan bir binanin güvenlik kamerasi tarafindan görüntülendi. Görüntülerde plakasiz bir aracin park halindeki otomobillere yanastigi araçtan inen bir kisinin kesif yaptigi ardindan soygunu gerçeklestirdikten sonra sokaktan hizla uzaklastigi görüldü.
Kamera kayitlariyla beraber karakola giden sahis sikayetçi oldu. Polis her yerde hirsizlari ariyor.
“25 bin TL’lik zararim var”
Yasanilanlari anlatan Muhammet Sayilgan, “Ben insaat sektörüyle ugrasiyorum. Ben insaattan geldim aracimi park edip eve çiktim. Iftar saatinde hanimim dedi ki bir mesaj geldi 3 kisi bir araca hirsizlik girisiminde bulundu diye. Iftardan sonra malzemelerimi alirim diye düsündüm. Saat 21.00 gibi hastaneye gitmem gerekti. Aracimin yanina geldim arka kapimin açik oldugunu gördüm. Bütün malzemelerimi iftar saatini de firsata dönüstürüp çalmislar. 3 kisi gelmisler. Biri soför koltugundan inmiyor digerleri inip kendi aracina yükleyip çalmislar. 25 bin TL’lik zararim var. Bizim araçlarimiza ve isyerimize yapilan bu altinci hirsizlik oldu” dedi.
