Gaziantep'in Son Elektronik Esya Tamir Ustasi Talebe Yetisemiyor

Gaziantep’te yasayan Kazim Yesildag, 45 yildir sürdürdügü elektronik esya tamirciliginde son zamanlarda yogunluk yasadigini söyledi.

Gaziantep'in Son Elektronik Esya Tamir Ustasi Talebe Yetisemiyor
Elektronik esyalara gelen zamlarin etkisiyle yeni esya almak yerine tamiri tercih eden müsteriler, Kazim Yesildag’in is yerine yogun ilgi gösteriyor. Meslegin son tecrübeli ustasi olan Yesildag, elektronik esya tamirine ilgi olmasina ragmen eleman yetistiremedigini ve meslegin yavas yavas bittigini söyledi.



“Elektronik esyalari ucuz yoldan yaptirmaya çalisiyorlar”

Elektronik esyalara gelen zamlar dolayisiyla vatandaslarin esyalarini tamir ettirmeye yöneldigini söyleyen Yesildag, “13 yasinda meslege basladim. Daha sonra halfa oldum. En sonunda kendi is yerimi açtim ve 45 yildir bu isi yapiyorum. Elektronik esyalar pahali oldugu için vatandaslar ürünleri tamire getiriyor. Ucuz yoldan yaptirmaya çalisiyorlar. Pahali ve ucuz olan elektronik ürünler geliyor. Yapilabilecek durumda olanlari yapiyorum. Uydu tamiri yapiyorum. Küçük ev aletlerinin tamirlerini yapiyorum. Ütü, ampul ve birçok küçük ev esyasi tamirini yapmaya çalisiyoruz. Eskiden televizyon tamiri ve kasetli teypler yapardik. Fakat günümüzde çesit çogaldi” dedi.



“Eleman yetistirmek artik bitti”

Meslege ilgi olmasina ragmen eleman yetistiremedigini belirten Yesildag, “Eleman sorunu yasiyoruz. Eleman yetistirmek artik bitti. Artik küçük bir çocuga bile söz geçiremiyoruz. Su an tek çalisiyorum ve kafam daha rahat. Yasim dolayisiyla bazi seyleri yapamiyorum. Fakat mecburiyetten yapiyorum. Bu meslek maalesef ölüyor. Çünkü bazi vatandaslar bozulani atip yenisini almayi tercih ediyor. Elektronik tamirciligi en fazla 5-10 yil sonra biter” diye konustu.

Kaynak: İHA