Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi'nde 'Her Aninda Hep Yaninda Istanbul Iftar Bulusmasi'Na Katildi

AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi’ndeki “Her Aninda Hep Yaninda Istanbul Iftar Bulusmasi” etkinligine katildi. Kurum, "Istanbullular, her aninda hep yaninda olacak bir belediyecilik anlayisini, gerçek belediyeciligi görmek istiyorlar. Bizim de en büyük arzumuz, hedefimiz Istanbul’a hak ettigi eserleri kazandirmak, bu sehrin hizmetkari olmaktir” dedi.

Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi'nde 'Her Aninda Hep Yaninda Istanbul Iftar Bulusmasi'Na Katildi
AK Parti Istanbul Büyüksehir Belediye Baskan Adayi Murat Kurum, Haliç Kongre Merkezi’ndeki “Her Aninda Hep Yaninda Istanbul Iftar Bulusmasi” etkinliginde konustu.

Murat Kurum adayliginin açiklandigi günden bu yana, Istanbul’u ilçe ilçe, mahalle mahalle, sokak sokak dolastiklarini söyleyerek, “Artik son düzlüge gelmis bulunuyoruz. Seçime sadece 1 hafta kaldi. Bu süre zarfinda her bir vatandasimizin kapisini çaliyor, gönlüne giriyor, Istanbul’umuza dair yapacaklarimizi anlatiyoruz. Gururla ifade etmek isterim ki hemserilerimiz de bizimle ayni duygulari, ayni heyecani paylasiyorlar. Projelerimizde kendi taleplerini, kendi isteklerini görüyorlar ve bir an evvel uygulanmasi için bizler gibi sabirsizlaniyorlar. Çünkü, Istanbullular CHP’li IBB yönetiminin güzel Istanbul’umuzu mahvetmesinden bikmis durumdalar. Depreme hazirligin, kentsel dönüsümün hiçe sayilmasindan endise ediyorlar. Trafik çilesinin ve ulasim sorununun katlanilmaz boyuta gelmesinden son derece rahatsizlar. Var olanin bile isletilememesinden; metrolarin, metrobüslerin, otobüslerin hatta yürüyen merdivenlerin bile çalismamasindan artik usanmis durumdalar. Çözüm bekleyen yüzlerce sorun varken, Istanbul’un kaynaklarinin balya balya savrulmasindan, çarçur edilmesinden dert yaniyorlar. Istanbullular, her aninda hep yaninda olacak bir belediyecilik anlayisini, gerçek belediyeciligi görmek istiyorlar. Bizim de en büyük arzumuz, hedefimiz Istanbul’a hak ettigi eserleri kazandirmak, bu sehrin hizmetkari olmaktir” dedi.



“Trafik ve ulasim çilesini Istanbullularin gündeminden çikaracagiz”

Kurum, “Bize göre mal, mülk ve makamlar gelip geçidir. Asil olan ardimizda kalici eserler birakmak, milletimizin hayir dualarina nail olmaktir. Bu sehri tekrar özüne döndürecegiz ve aziz milletimizin hayir dualarini alacagiz. Bu inançla, göreve gelir gelmez ilk is olarak Istanbullularin saglikli ve güvenli yuvalarda huzur içerisinde yasamasi için 650 bin konutumuzu insa edecegiz. Istanbullu annelerimizin, yavrularimizin, evlatlarimizin uykusu artik deprem korkusuyla kaçmayacak. Yine Istanbul’un bir diger büyük sorunu olan trafik ve ulasim çilesini Istanbullularin gündeminden çikaracagiz. Yeni metro hatlariyla, 2 yakaya yapacagimiz tünellerle, kavsaklarla, otoparklarla, yeni otobüs ve metrobüs filolariyla trafik sorununu kökten çözecegiz" ifadelerini kullandi.

“Istanbul’un fetret dönemini bitirecegiz”

Kurum, “Artik günleri sayiyoruz. Eli nasirli babalarin, agzi duali analarin emaneti olan Istanbul’umuz için kurdugumuz hayallere kavusacagimiz o günler yakindir. Ben bu emanete sonuna kadar sarilacagima, yagmur çamur demeden çalisacagima söz veriyorum. Istanbul’un fetret dönemini bitirecegiz. 5 yildir ihmal edilen, kaderine terk edilen Istanbul’umuzu gerçek belediyecilikle bulusturacagiz. Bunu da hiç kimseyi ötekilestirmeden, bu aziz sehrin her bir ferdiyle, hep birlikte yapacagiz. Biz bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da Istanbullu kardeslerimizin gören gözü, duyan kulagi, tutan eli olmaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA