Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Aktas Sirnak'ta Gençler Ile Bulustu

Bir dizi inceleme ve temaslarda bulunmak üzere Sirnak’a gelen Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Aktas, kent meydaninda bulunan bir kafede gençler ile bulustu.

Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Aktas Sirnak'ta Gençler Ile Bulustu


Bakan Yardimcisi Aktas, gençlik bulusmasinda, gençlerin talep ve sorunlarini dinledi. Sirnakli gençler ata yadigari olan Sirnak bastonunu Bakan Yardimcisi Aktas’a hediye etti. Gençlik bulusmasina Içisleri Bakan Yardimcisi Mehmet Aktas ile birlikte, AK Parti Sirnak Milletvekili Arslan Tatar, Sirnak Belediye Baskan adayi Mehmet Yarka, AK Parti Sirnak il baskani ve parti yöneticileri katildi.

Burada gençlere hitap eden Sirnak Milletvekili Arslan Tatar, Türk-Kürt ayrimi yapmaya çalisanlar amaçlarina hiçbir zaman ulasamayacaklarini belirterek, “Kürtlerin devleti vardir, var olacaktir ve ilelebet olacaktir. Kürtlerin devleti de Türkiye Cumhuriyeti devletidir” dedi.



AK Parti Sirnak Belediye Baskan adayi Mehmet Yarka, “Sayin Bakanimiz 2017’de Sirnak’a atandiginda ben o zaman Ankara’daydim ve o zaman içimiz kan agliyordu. Bir taraftan memleketimizin düstügü o durum, diger taraftan bizim il kaygimiz vardi. Sayin Bakanim o zaman vali olarak halkin arasina girdigi zaman Sirnakli biri olarak bizlerin gönüllerini oksadi ki, inanin çogu zaman yürüdügü zaman ben arkadasindan gözyasi döktüm. Çünkü kötü günde bir insana, bir yerlesim yerine Sirnak gibi her bakimdan düsmüs bir topluma babalik yapti.

Su meydana geldigim zaman kara kara düsünüyordum. Ya rabbim bu yükün altindan nasil kalkacagiz. Ama sayin valimizin o zaman dönemin milletvekili Rizgin Birlik Bey, il baskanimiz ve tüm arkadaslarimiz ile beraber Sirnakli hemserilerimiz ile el ele vererek Ankara’dan istedigimizi kopardik” ifadelerini kullandi.

"Sirnak 40 yil bölücü örgütün saldirilarina maruz kaldi"

2017-2019 yillari arasinda Sirnak’a vali olarak atandigini ifade eden Bakan Yardimcisi Mehmet Aktas, ilk geldigi zamanlarda Sirnak’in çok kötü bir görüntüsü oldugunu belirterek, “2017’de Sirnak’a geldigimde Sirnak çok kötü bir görüntü veriyordu. Çok kötü bir ortamdi maalesef. Sizler çok iyi biliyorsunuz ki Sirnak yaklasik 40 yil bölücü terör örgütünün saldirilarina maruz kaldi, yikimlarina maruz kaldi ve çok sayida insanimizi kaybettik, canlarimizi kaybettik, kanimizi akittik, çok agir bedeller ödedik. Ama hamdolsun askerimiz, polisimiz, jandarmamiz, güvenlik korucularimiz el ele verdik, omuz omuza verdik büyük bir mücadeleyi ortaya koyduk ve sizlerin de tabi ki destegi ile PKK terör örgütünü Allah’in izni ile bu topraklardan kaziyip attik. Çok çok az oranda faaliyetleri söz konusu olabilir ama insallah onu da çok kisa sürede tamami ile temizleyecegiz ve Türkiye’nin Türk insaninin gündeminde PKK terör örgütü diye bir sey kalmayacak. Güvenlik kuvvetleri bu mücadeleyi verirken, sizlerde Sirnak insaninin ben bunun birinci elden sahidiyim bu mücadeleye sonuna kadar omuz verdiniz. Çok asil bir durusu ortaya koydunuz. Bunun en son ve örgüt açisindan yikici en vurucu hamlesi ise 2019 yerel seçimler oldu. O zaman siz Sirnak halki bir araya geldiniz el birligi yaptiniz ve Mehmet Yarka baskanimizi Sirnak Belediye Baskani seçtiniz. Ondan önce devletin Sirnak insanina, Sirnakli vatandaslarimiza hizmet için gönderdigi paralari maalesef örgütün uzantisi parti ve onun temsilcileri, onlarin buradaki sözde yöneticileri bu kaynaklari Sirnak insanina yatirim yapmak yerine daga aktariyorlardi, örgütsel faaliyetlere aktariyorlardi. Ama Mehmet Baskanimiz belediye baskani seçildikten sonra o kaynaklari son kurusuna kadar Sirnak’in iyiligi için, Sirnakli hemserilerimizin gelecegi için harcadi ve hamdolsun ki bu 5 yillik süre içerisinde çok çok modern örnek bir sehir ortaya çikti” seklinde konustu.



Bakan Yardimcisi Mehmet Aktas’in gençler ile bulusmasinin önemli oldugunu ifade eden Sirnakli genç Ebubekir Tatar, “Bakan yardimcimiz sag olsun geldiler, sorularimizi aldilar. Bize umutlu güzel cevaplar verdiler. Bizi çok mutlu etti gelmeleri böyle gençler ile tek tek, bire bir sohbet etmeleri, bizimle konusmalari ilgilenmeleri gerçekten gurur verici. Kendilerine tesekkür ediyorum” dedi.



Sirnak gençliginin bugün buraya gelerek huzuru seçtigini ifade eden gençlerden Mehmet Bilir ise, “Bugün bakan yardimcimizin gençler ile bulusmasi gerçekten güzel bir gelismeydi. Gençligimin tamamini Sirnak’ta yasamis bir genç olarak, 36 yasindayim ve 36 yil boyunca aslinda bizim beklentimiz buydu. Devlet yetkililerinin bizzat gençleri muhatap alarak sorunlarini dinlemeleri, onlar ile ilgilenmeleriydi. Sag olsun bakan yardimcimiz bugün birebir gençler ile bulustu. Taleplerini dinledi ve taleplerine yönelik çok güzel müjdelerde verdi. Verdigi mesajlar çok netti. Sirnak gençligi huzura sahip çikti. Bunu seçimde de göstermis oldu. Yeni dönemde de bunun emarelerini verdi bugün. Çünkü hinca hinç doluydu burasi. Hem asagida yapilan organizasyon da hem bugün ki meydan bulusmasinda gençler burayi doldurdu. Bu aslinda huzur ortamina, yakalana bu güven ortamina sahip çiktiklarini gösteriyor. Sirnak gençligi artik kötü anilarla, kötü günler ile anilmak istemiyor. Huzura sahip çikti. Ben bunun gelmesini temenni ediyorum bir Sirnakli olarak yeni dönemin hepimiz için hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Kaynak: İHA