Bodrum Belediye Baskan Adayi Mandalinci Açiklamasi 'Trafik Sorunu Gündemden Çikacak'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bodrum Belediye Baskan Adayi Tamer Mandalinci, bilim insanlarinca hazirladigi rapor dogrultusunda, 250 kavsakta düzenleme, sinyalizasyon sistemi ve batti çiktilarla Bodrum’un trafik sorununu çözeceklerini söyledi.

Bodrum Belediye Baskan Adayi Mandalinci Açiklamasi 'Trafik Sorunu Gündemden Çikacak'


CHP Bodrum Belediye Baskan Adayi Tamer Mandalinci, dogal ve tarihi zenginlikleriyle Türkiye’nin ve dünyanin en önemli turizm destinasyonlari arasinda olan Bodrum’u, vizyoner bir bakis açisiyla kronik sorunlarindan kurtaracak ve gelecegi sekillendirecek adimlari hep birlikte atacaklarini belirtti.

Artan nüfus ile birlikte ortaya çikan trafik ve otopark sorununa saglikli, kalici çözümler üretmek adina geçen dönem bilim insanlariyla bir çalisma baslatildigini aktaran Tamer Mandalinci, saat saat trafik yogunlugu ölçülerek sorunlar ve çözümlerine yönelik 160 sayfalik rapor hazirlandigini aktardi. 250 kavsakta düzenleme, sinyalizasyon sistemi, trafik yükünü azaltacak alternatifler gibi kapsamli bir çalismayi içeren rapora yönelik karayollarinin sorumlulugundaki güzergahlar için görüsmeler yapilarak izinlerin alindigini ifade eden Mandalinci; "Finansman planlamasi asamasindaki projemize yönelik çalismalari kisa sürede baslatacagiz. Proje dogrultusunda, yol imarli alanlardaki terkleri de hizlica çözümleyip alternatif güzergahlar olusturacagiz, kilcal yollari daha fazla kullanima katacagiz. D330 karayolunda Bitez ve Gümbet kavsaklarinda batti çikti yapilmasina iliskin projelerimizi, karayollarinin acilen hayata geçirmesini saglayacagiz. Ayrica Mugla Büyüksehir Belediyemiz, artik sehir içinde kalan Yalikavak’la Torba arasindaki bu yolu genisletmeye yönelik de proje hazirladi. Bu düzenlemeler, trafigi daha akici hale getirerek zaman kaybini ve stresi azaltacak, vatandaslarimizin günlük yasamlarini kolaylastiracak" dedi.



"Yaya dostu kent"

Bodrum’u yaya dostu kent haline getirme hedefi hakkinda da bilgi veren Mandalinci, günlük hayatini kolaylastirma çerçevesinde, yaya sirkülasyonun yüksek oldugu yollarda kaldirimlari yeterli hale getirilerek daha rahat ve güvenli kullanima sunulacagini söyledi.

Bununla birlikte, özellikle, yogun araç trafiginin oldugu bölgelerde ve ana arterlerde üst geçitler insa ederek, yayalarin yolu güvenle geçmesini saglayacaklarini ifade eden Mandalinci “Bu sayede, araç trafigi ile yaya trafiginin daha güvenli bir sekilde ayrilmasi ve kazalarin önlenmesini saglayacagiz. Ilk olarak, Torba Mahallesi Riza Anter Caddesi, Gökçebel Mahallesi Inönü Caddesi ve Islamhaneleri Mahallesi Cumhuriyet Bulvari üzerinde üst geçitler ile yayalar için güvenli geçisi sunacagiz” dedi.



Insan odakli ve sürdürülebilir bir sehir yönetimi stratejisi dogrultusunda trafigi azaltarak daha yasanabilir, sessiz, güvenli temiz bir kent hedeflediklerini kaydeden Tamer Mandalinci, “Dünyanin dört bir yanindan gelen misafirlerimizin yogun olarak ziyaret ettigi bölgelere yerlestirilecek bekleme alanlari ile tur otobüslerinin sehir merkezi trafigine girmeden yolcu indirme bindirme ve beklemelerine imkan saglayacagiz. Özellikle meydanlar çevresinde kamu otopark yerlerinin sayisini artiracagiz" seklinde konustu.



Bodrum Belediye Baskan Adayi Tamer Mandalinci, ayrica ilçe genelinde altyapi yatirimlari tamamlanan bütün yollarda hizli bir sekilde asfaltlama, bakim ve onarim çalismalarina baslatarak kente yakisir hale dönüsmesini saglayacaklarini bildirdi.
Kaynak: İHA