Baskan Tutuk Açiklamasi 'Rezerv Konut, 10 Yilda Yapilacak Kentsel Dönüsümü 3 Yilda Yapmamizi Saglayacak'

Yalova Belediye Baskani ve AK Parti adayi Mustafa Tutuk, Rezerv Konut Projesi’yle 1999 Marmara Depremi öncesinde yapilan yaklasik 2 bin 500 binanin kentsel dönüsümünü gerçeklestireceklerini söyledi.

Baskan Tutuk Açiklamasi 'Rezerv Konut, 10 Yilda Yapilacak Kentsel Dönüsümü 3 Yilda Yapmamizi Saglayacak'
AK Parti Yalova Il Baskanligi tarafindan kente görev yapan basin mensuplarina yönelik iftar düzenlendi.

Yalova Uygulama Oteli’nde gerçeklestirilen iftar sonrasinda AK Parti Il Baskani Umut Güçlü ve Yalova Belediye Baskani Mustafa Tutuk, gazetecilerin sorularini yanitladi.

Baskan Tutuk, Yalova’da en öncelikli projelerinin kentsel dönüsüm oldugunu dile getirdi. Kentsel dönüsümün bir an öne hayata geçirilmesi için Rezerv Konut Projesi’nin öneminde dikkati çeken Tutuk, söyle konustu:

“Rezerv konut 10 yilda yapilacak kentsel dönüsümü 3 yilda yapmamizi saglayacak. Düsünün 500 daire yapacagiz ve sehirde vatandaslarimiza diyecegiz ki, isterseniz eski dairenizi verin buradan size yeni daire verelim. Bir anda 500 daireyi kentsel dönüsüme sokmus olacagiz. Gerekirse apartman apartman verecegiz. Takas yöntemleri kullanacagiz. Veyahut bir site kentsel dönüsüme girecek, 100 daire kiralik yer bulamiyor. Diyecegiz ki gelin size 100 daire burada, 2 yil kiralayalim düsük fiyatla. Siz de 2 yil içinde kentsel dönüsümüzü planlayin.”

Kentsel dönüsümde hedef 2 bin 500 bina

Tutuk, vatandaslarin cebinden en az miktarda para çikacak sekilde kentsel dönüsümü yapmayi da hedeflediklerini söyledi.

Tutuk, kentte birkaç sitede vatandaslar ceplerinden hiç para çikmadan kentsel dönüsümü yaptiklarini belirterek, “Tek amacimiz, gayemiz bizim 2 bin 500 civari depremden önce yapilmis apartman var Yalova’mizda. Biz bütün çalismalarimizi sokak, ada, mahalle bazli tamamladik. Kaç bina hangi yilda yapilmis, hangisi depreme dayaniksiz kalem kalem biliyoruz. Tek gayemiz önümüzdeki 5 yil içinde maksimum seviyede sehrimizi eski yapilardan kurtarip yeni yapilarda depreme hazir tutmak” açiklamasinda bulundu.

Hastane depreme dayanikli

Yalova Egitim ve Arastirma Hastanesi’nin girisindeki yolla ilgili açiklamalarda da bulunan Belediye Baskani ve AK Parti adayi Mustafa Tutuk, “Tüm hemsehrilerimiz rahat olsun. Hastanemiz depreme dayanikli, sifir bina, izolatörlü. Sadece hastanenin giris yolunda 9 metrelik karayollarinin yaptigi duvarin önündeki dolguda oturma oldu. Karayollari fore kaziklara basliyor. Emniyet binasinin önündeki fore kaziklar, hastanenin girisinden devam edip karsi yamaca kadar saplanacak. Öndeki 15 metrelik yol 20 metreye genisleyecek ve fore kaziklar üzerinde olacak. Oturma durdu sayilir. Gerekirse belediyemiz, gerekirse karayollari yapar ve bir daha da öyle bir sey söz konusu olmaz” ifadesini kullandi.

Tutuk, seçimin hemen ardindan ilk kesecegi kurdelenin Millet Bahçesi oldugunu söyledi.

Tutuk, buraya birkaç spor tesisi de ekleyerek yasayan bir millet bahçesini hayata geçireceklerini ifade etti.



Yalovaspor’da hedef 3. Lig

Yalova Belediyespor bünyesine asinan Yalovaspor’u da en geç 2 yilda profesyonel lige çikarmayi hedefledigini anlatan Tutuk, “Gayemiz Yalovaspor’umuz 3. Lig’e çiksin. Süper amatörde kaldik. Önümüzdeki yil BAL’a çikacagiz. BAL’dan bir yilda 3. Lige çikmayi hedefliyoruz. Bir yilda çikacagima inaniyorum. Oldu ki 2 yilda çiktik diyelim. 3. Lig’den de Yalova Belediyesinin bünyesinde oldugu sürece, 3. Lig’den Yalovaspor bir daha düsmez. Ben varken düsürmem. Bunu bütün taraftarlara müjdeliyorum” dedi.



"Seçimlerden 10 belediyeyle çikariz"

Il Baskani Umut Güçlü, Yalova’da yaptirdiklari anketlerde geride olduklari hiçbir ilçenin olmadigini belirterek, “4 ilçemizde 5 puan ve üstü bazi farklar gözüküyor. 2 ilçemizde de birinde 1.90, birinde de 2.02 üste gözüküyoruz. Yani, en düsük oldugumuz iki ilçede bile ortalama 1,5-2 puan üste gözüküyoruz. 2014’te 9 belediye aldik. Sonra 2019’da 5 belediyeye düstük. 4 ilçe belediyesi bir belde alabildik. Bu dönem hedefimiz toplamda 10-11 belediye alabilmek. Su anki veriler de bunu gösteriyor. Insallah son günlerde çok büyük sikintilar olmazsa insallah seçimlerden 10 civarinda çikariz diye düsünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA