Bakan Kacir Açiklamasi 'Hürjet Kayseri'de Üretilecek'

Kayserili sanayici ve isadamlariyla iftar programinda bir araya gelen Sanayi ve Teknoloji Bakani Fatih Mehmet Kacir, "100 yilin ardindan TOMTAS Kayseri’de vücut buluyor. Iste Türkiye’nin iftihar vesilelerinden Hürjet insallah bu yil sonundan itibaren Kayseri’de üretiliyor" dedi.

Bakan Kacir Açiklamasi 'Hürjet Kayseri'de Üretilecek'


Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir, Kayserili isadamlari ve sanayicileriyle iftar programinda bir araya geldi. Programda konusan TOMTAS Yönetim Kurulu Baskani Prof. Dr. Fahrettin Öztürk, Türkiye’nin ilk uçak fabrikasinin 100 yil sonra yeniden Kayseri’de faaliyete geçtigini açiklayarak, "Yaklasik 1 yil önce biliyorsunuz ki tarihte 1925 yilinda cumhuriyetin ilk yillarinda havacilikla ilgili çok önemli çalismalar yapilmisti. Kayseri’de ilk uçak fabrikamiz TOMTAS 1925’te resmi islemleri yapilip 1926 yilinda açilmisti. Çok kisa bir süre sonra 1928 yilinda bu fabrika kapatildi. Bugün burada aslinda Kayseri’nin içerisinde bir uhde kaldi. Bu havacilik serüveni hep konusuldu, yazildi. Ama burada çok degerli Kayserili isadamlarimiz ve TUSAS’in çok degerli yöneticileri bir araya gelerek kaldigimiz yerden tekrar baslama karari aldik. Gururla sunu söylemek istiyorum; Türkiye’nin 100 yillik hayalini gerçeklestirdi ekibimiz. KAAN’i, Hürjet’i basarili bir sekilde üretmis bir ekibin basi olmaktan da mutluluk duyuyorum. TOMTAS ne is yapacak? Bunu herkes merak ediyor. Ilk baslangiç noktamiz uçak parçalari üreterek serüvenimize baslamis bulunuyoruz. Bu çok önemli bir baslangiç. Çünkü ilk uçakla ilgili çalismalar üretimle basliyor. Yani Türkiye Yüzyilinda TOMTAS’ta uçak parçalari üretilerek çalismalar basladi.

Önümüzdeki süreçte insallah montaj faaliyetlerimiz tesislerimizde yapilacak. Bu ülkemiz için çok önemli bir baslangiç. Türkiye’nin gelecegi Ar-geden, teknolojiden geçiyor. Bu istikamette Kayseri sanayicilerimizin özverili katkilarindan dolayi tesekkür ediyorum. Bu faaliyetin sadece Hürjet’le sinirli kalmayacagini düsünüyorum. Insallah gelecekte birçok platformun burada montaji yapilacak. Umut ediyorum ki bazi platformlar burada uçarak semalarimizda yer alacak" dedi.

Sanayi ve Teknoloji Bakani Mehmet Fatih Kacir ise, TOMTAS’in Kayseri’de vücut buldugunu kaydederek Hürjet’in bu yil sonundan itibaren Kayseri’de üretilecegini ifade etti.

Bakan Kacir, "Kayseri gerçekten siradan bir sehir degil. Kayseri sanayilesme kültüründe Anadolu’ya öncülük eden bir sehir. Kayseri’nin elde ettigi her basari Anadolu’ya örnek oluyor. Bu açidan son 22 yilda elde ettigimiz kazanimlari çok önemli görüyorum. Organize sanayi bölgelerimizi büyüttük. Sadece son pandemi döneminde bile 40 bin ilave istihdam olusturduk. Yeni organize sanayi bölgeleri kuracagiz, yeni endüstri merkezleri olusturacagiz ve Kayseri’yi hep birlikte Türkiye Yüzyili’na daha güçlü sekilde hazirlayacagiz. Kayseri, kanaatkar insanlarin sehri, inançli, çaliskan insanlarin sehri. Biz sizin önünüzü açmaya, varsa önünüzde engelleri kaldirmaya gayret edecegiz. Insallah önümüzdeki dönemde sanayicilerimizin öncülügünde Kayseri’nin yatirim ve istihdamla, icatla ve ihracatla büyümesine katki sunuyor olacagiz. Iste 100 yilin ardindan TOMTAS Kayseri’de vücut buluyor. Iste Türkiye’nin iftihar vesilelerinden Hürjet insallah bu yil sonundan itibaren Kayseri’de üretiliyor. Kayseri’de 10 sanayici bir araya geliyor KIM’i kuruyor, yüksek katma deger üretiyor. Kayseri’nin heyecanini, inancini bizler asla yalniz birakmayacagiz. Allah’in izniyle bu inanç, bu cosku Türk gençliginde oldugu müddetçe bu milleti hiç kimse tutamaz. Tarihin en serefli milleti olan Türk Milleti’nin yeryüzünde adaleti hakim kilacagi günler Allah’in izniyle yakindir" diye konustu.

Kaynak: İHA