Bakan Isikhan Açiklamasi 'Konya Ile Ayni Kulvarda Sayilabilecek Eskisehir, Neden Sehircilikte Bu Kadar Geride Kaldi?'

Eskisehir’de iftar programina katilan Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, "Konya ile ayni kulvarda sayilabilecek Eskisehir, neden sehircilikte bu kadar geride kaldi? Eskisehir’in büyük bir potansiyel yillarca heba oldu. Gerçek belediyecilik hizmetlerinden mahrum kalan ne yazik ki Eskisehirli kardeslerim oluyor. Bu kez Eskisehir zincirlerini kiracak ve yoluna gerçek belediyecilikle devam diyecek" dedi.

Bakan Isikhan Açiklamasi 'Konya Ile Ayni Kulvarda Sayilabilecek Eskisehir, Neden Sehircilikte Bu Kadar Geride Kaldi?'
Bir dizi programa katilmak için Eskisehir’e gelen Çalisma ve Sosyal Güvenlik Bakani Vedat Isikhan, son olarak Afyon-Bolvadinliver Iftar Bulusmasi’na katildi.

Burada Bolvadinlilerle selamlasan Bakan Isikhan, salondakilerin Ramazan ayini tebrik etti. Iftarin ardindan Bakan Isikhan, yaptigi konusmada, "Iftar sofralari birlik ve beraberligimizi pekistirdigimiz, paylasmanin, sevginin ve hosgörünün simgesidir. Bu manevi mevsimin, Gazze’deki kardeslerimiz basta olmak üzere tüm mazlum ve magdur cografyalardaki kardeslerimizin de sikintilarindan kurtulusuna vesile olmasini temenni ediyorum. Vatan için can veren aziz sehitlerimize ve hayatini kaybeden gazilerimize bir kez daha bu mübarek Ramazan ayi vesilesiyle Allah’tan rahmet diliyorum. Ben, sivil toplum kuruluslarimizi, hemsehri derneklerimizi, toplumsal bagimizin en önemli araçlarindan biri olarak görüyorum. Memleketimizde dogup, baska sehirlerde yasarken unutmamamiz gereken önemli bir sey var: köklerimiz ve kimligimiz. Hemsehrilerimizin bir araya gelerek bu tür etkinlikler düzenlemesi, birbirimizle olan iliskilerimizi gelistirirken kültürümüzü yasatmayi ve dayanismamizi daha da pekistiriyor. Bu anlamda ben, bu tür programlarin düzenlenmesine vesile olan dernek yöneticilerimizi ayrica tebrik ediyorum” ifadelerine yer verdi.

“Toplumun sesi olan asil merci milletin kendisidir”

Bakan Isikhan, sunlari kaydetti:

“Hizmetin üretilmesi için gereken talebi olusturan, sokaklarin nabzini tutan, toplumun sesi olan asil merci milletin kendisidir. Biz yöneticiler ve idareciler her ne kadar sistemin basinda olsak da asil icraati, politikayi üretenler, sahalardir, sizlersiniz. Bu anlayisla görev alanimiz ne olursa olsun 21 yildir her daim vatandaslarimizin arasinda olduk. Isçisinden isverenine, STK’sindan özel sektörüne kadar toplumumuzun her kesimiyle sürekli dirsek temasi içerisinde olduk. Yürüdügümüz her yolu halkimizla omuz omuza yürüdük. Hamdolsun, attigimiz her adimi vatandaslarimizin rizasini alarak, milletimizle istisare içerisinde gerçeklestirerek bu sözümüzü de yerine getirdik. Katilimci sosyal devlet anlayisimizin gerektirdigi sekilde istisare ve ortak akilla hareket ederek her zaman milletimizin yaninda olduk. AK Parti yönetim anlayisinin 21 yillik basari sirri da tam olarak burada yatmaktadir. Bizim yönetim anlayisimizda durmak yok, kendini tekrar etmek yok. Hep daha iyisi, daha ilerisi, daha fazlasi için çalisiyoruz. Bizler yola çikarken bu yüzyili emegin, üretimin, çalismanin yüzyili yapacagiz demistik. Dün oldugu gibi bugün de ayni hassasiyetle gelecek yüzyila, basta çalisma hayati olmak üzere her alanda vatandasiyla, halkiyla iç içe olan, kronik hale gelen ne kadar sorun varsa bunlari tek tek çözen bir yönetim anlayisiyla yürüyoruz. Cumhur Ittifaki olarak, cumhurun yani sizlerin gösterdigi istikamette yürüyoruz. Tabii ülkemizin gücü, büyük ölçüde yerel yönetimlerimizin gücünden geliyor. Kalkinma yerelden baslar hakikatine istinaden yerelde ne kadar güçlü olursak genel icraatlarimizin da o derece güçlü olacagina inaniyoruz. Bildiginiz gibi Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan’in yönetim vizyonu da belediyecilikten geliyor. Gelecek hedeflerimizin en büyük teminati. Bu açidan Sayin Cumhurbaskanimizin bizatihi kendisi ve AK Parti hükümetleri olarak simdiye kadar gerçeklestirdigimiz eser ve hizmetlerdir. Biz tüm dünya ülkelerinin iflas bayragini çektigi, pandeminin zor sartlarinda dahi büyümeyi basarabilmis bir ülkeyiz. Ülkemiz son yillarda istihdam rakamlarinda tarihinin en yüksek seviyesine ulasmis durumda. Bunu sizlerin gösterdigi direnç ve dayaniklilik sayesinde, Cumhurbaskanimiz Sayin Recep Tayyip Erdogan liderligindeki AK kadrolarin vizyoner bakis açisi sayesinde basarabildik, hamdolsun. Arkasindan gelen asrin afetinde de yine tüm ülkelere örnek olacak bir dayanisma örnegi sergilediniz. Birlikte ne kadar güçlü oldugumuzu bir kez daha tüm dünyaya gösterdik. Bu vesileyle her birinize tekrar sahsim ve milletimiz adina tesekkür ediyorum.”

“Eskisehir’in ve sizlerin kaybedecek bir 5 yili daha yok”

Bu yilin, Türkiye Yüzyili’nin basladigi bir yil olacagini belirten Bakan Isikhan, "Bu yil, Türkiye Yüzyili’nin basladigi bir yil olacak. Türkiye Yüzyili baslarken, öncelikle bizi engelleyen ve basarisizligimiza neden olan tüm engellerden kurtulmamiz gerekiyor. Eskisehir’in ve sizlerin kaybedecek bir 5 yili daha yok. Ben sizlerin ve Eskisehirlilerin 31 Mart aksami bu farkindalikla sandiga gidecegine yürekten inaniyorum. AK Belediyecilik icraatlarinin, kentlerimizi nereden nereye getirdigini en iyi sizler biliyorsunuz. Mesela dün Konya’daydim. Sehircilik anlaminda Konya ideal noktaya ulasmis durumda. Konya ile ayni kulvarda sayilabilecek Eskisehir, neden sehircilikte bu kadar geride kaldi? Eskisehir’in büyük bir potansiyel yillarca heba oldu. Gerçek belediyecilik hizmetlerinden mahrum kalan ne yazik ki Eskisehirli kardeslerim oluyor. Eskisehir’e yazik oluyor, ülkemize yazik oluyor. 5 yil gerçek belediyecilik hizmetlerinin kaybi anlamina geliyor. Ama; insallah bu defa Eskisehir dogru karari verecek. Nebi Hatipoglu vekilimiz; tarihi ve kültürüyle Eskisehir’i gerçekten hak ettigi büyük hizmetlerle insallah bulusturacak. Bu kez Eskisehir zincirlerini kiracak ve yoluna gerçek belediyecilikle devam diyecek. Ben buna yürekten inaniyorum. Bu duygu ve düsüncelerimle, böylesine güzel bir ortamda sizlerle bir arada olmaktan duydugum mutlulugu tekrar ifade etmek istiyorum. Sizler bizim en büyük gücümüzsünüz. 31 Mart zaferi, hepimizin zaferi olacak insallah. Her zaman söyledigimiz gibi sefer bizden, zafer Allah’tan” dedi.

Kaynak: İHA