Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi 'Masa Basinda Oturup Memleketi Yöneten Bir Ekip Olmadik'

Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Bursa programinda STK temsilcileri ve kanaat önderleriyle iftarda bir araya geldi. Yilmaz, "Milletin önceligi neyse bizim önceligimiz o. Milletin derdi neyse bizim derdimiz o. Böyle basladik böyle de devam ediyoruz. Dolayisiyla Ankara’da masa basinda oturup, memleketi yöneten bir ekip hiçbir zaman olmadik" dedi.

Cumhurbaskani Yardimcisi Yilmaz Açiklamasi 'Masa Basinda Oturup Memleketi Yöneten Bir Ekip Olmadik'
Cumhurbaskani Yardimcisi Cevdet Yilmaz, Bursa’da STK temsilcileri ve kanaat önderleri ile Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen iftar programinda bir araya geldi. Programda konusan Yilmaz, “AK Parti ve Cumhur Ittifaki, milletin bagrindan çikmis siyasi hareketler ve gücümüzü biz milletten aliyoruz. Rotamizi da her zaman milletimiz çiziyor. Milletin önceligi neyse bizim önceligimiz o. Milletin derdi neyse bizim derdimiz o. Böyle basladik böyle de devam ediyoruz. Dolayisiyla Ankara’da masa basinda oturup, memleketi yöneten bir ekip hiçbir zaman olmadik. Türkiye’nin dört bir yaninda bakanlarimiz, yetkililerimiz, Sayin Cumhurbaskanimiz basta olmak üzere kosturuyoruz ve milletimizle bir arada ramazanin bereketinden, rahmetinden istifade etmeye çalisiyoruz” ifadelerini kullandi.

“Seçimlerden sonra ‘iyi ki biz kazanmamisiz’ dediler”

Genel seçimlerin ardindan muhalefetin sözlerini elestiren Yilmaz, “Mayis seçimlerinde Cumhur Ittifaki’na, AK Parti’ye ve Cumhurbaskanimiza verdigimiz destek için de sükranlarimizi sunmak istiyorum. Allah hepinizden razi olsun diyorum. 14-28 Mayis tarihlerinde ikinci turda, yüzde 55’e yakin bir oy aldi Cumhurbaskanimiz. Sag olun, onu siz yapmasaydiniz, bu aziz milletimiz bu destegi vermeseydi, bugün ekonomimiz, bugün dis iliskilerimiz, terörle mücadelemiz, sosyal politikalarimiz ne halde olurdu takdirinize birakiyorum. Bazi ehli insaf diyelim, muhalefetten insanlar da seçimden sonra ortaya çikan vaziyeti görünce dediler ki televizyonlarda, ‘iyi ki biz kazanmamisiz’. Bu hali görünce, seçim sonrasi hem partileri içinde yasanan kargasa hem partiler arasindaki kavgalar, gizli anlasmalar, birbirinden habersiz, güven kirici hareketler, bütün bunlari görünce ehli insaf birtakim muhalif insanlar bile, ‘iyi ki kazanmamisiz’ dediler, ‘memleketin halini nice olurdu’ dediler. Çok sükür Türkiye, mayis seçimleriyle, siyasi istikrarini ve güven ortamini korudu. Bununla, güçlü politikalarla yolumuza devam ediyoruz. Büyümeye, istihdam üretmeye, ihracata devam ediyoruz. Sorunumuz enflasyon. Vatandasimizin da sorunu, bizim de su anda temel öncelikli mesele olarak gördügümüz enflasyon. Onun da planini, programini yapmis durumdayiz. Adim, adim, adim insallah sonuçlarini hep birlikte görecegiz. Bu yilin ikinci yarisindan baslayarak enflasyondaki gerilemeyi sizler de göreceksiniz. Yillik gerilemeyi. Gelecek sene bu daha da hizlanacak. 2026’da da Allah’in izniyle tek haneli rakamlara ulasacagiz”

"Belediyeyi popülaritesi için kullananlar gerçek belediyecilik yapamaz”

Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’a destek bekledigini ifade eden Yilmaz, “Yanlis anlamayin, lafla, algiyla, iste birilerine sirin görünerek yapilan çalismalarla, Bursa’nin gelecegini insa edemeyiz. Bursa’ya tecrübeli, ne yaptigini bilen, Bursa’yi bilen, yatirim yapabilecek, bugün iste yaptiklarina benzer daha güzel projeleri hayata geçirecek yerel yöneticilere ihtiyacimiz var. Biz buna gerçek belediyecilik diyoruz. Belediyeyi kendi sani için, söhreti için, popülaritesi için kullananlar gerçek belediyecilik yapamaz. Belediyeyi, ideolojik amaçlarla kullananlar da gerçek belediyecilik yapamaz. Belediyenin kaynaklarini, halkin somut, gerçek ihtiyaçlari için, verimli bir sekilde kullananlar gerçek belediyecilik yapanlardir. Alinur Aktas Baskanimiz da bugüne kadar gerçek belediyeciligi yapti, bundan sonra da yapmaya devam edecek insallah. Sizlerden Bursa’ya sahip çikmanizi istiyoruz. Bursa’nin gelecegine, bu güzel ilimizin, bu tarihi, derinligi olan ilimizin gelecegine sahip çikmanizi özellikle istirham ediyorum. Alinur Baskanimiza, ekibine, ilçelerdeki tabii Cumhur Ittifaki adaylarimiza, hepsine desteginizi, duanizi bekledigimizi ifade etmek istiyorum. Önemli, 5 yilda bir geliyor sandik önümüze. Çok ciddi düsünerek karar vermemiz lazim. Duygusalliklarla degil, gerçekten sehrimizi düsünerek, çoluk çocugumuzu düsünerek, hizmetlerimizi, gelecegimizi düsünerek hareket etmemiz lazim” diye konustu.

Kaynak: İHA