Pamukkale'de Yesil Alan Miktari 1 Milyon 500 Metrekareye Çikti

Pamukkale ilçesinde yesil alan miktarini 1 milyon 500 metrekareye çikardiklarini ifade eden Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, “Dogayi her zaman önemsedik. Pamukkale’mizin yesil alan miktarini yükselttik ve Patipark, Engelsiz, Denizlispor, Saglik ve Gençlik Parklarini halkimiza armagan ettik” dedi.

Pamukkale'de Yesil Alan Miktari 1 Milyon 500 Metrekareye Çikti


Pamukkale Belediyesi, 5 yilda yesil alan miktarini yaklasik 3 kat artirarak 1 milyon 500 bin metrekareye çikardi. Pamukkale Belediye Baskani Avni Örki, görev süresi boyunca ilçede bulunan park ve yesil alan sayisini artirmak için var gücüyle çalistigini söyledi.

Özellikle çocuklarin zevkle oyunlar oynayip, arkadaslariyla vakit geçirebilecegi park sayisini yükselttiklerini belirten Baskan Örki, mevcut parklarda iyilestirmeler yaparak, yepyeni parklari vatandaslarin hizmetine sunduklarini anlatti.

Pamukkale Belediyesi’nin 5 farkli konuda tematik parki hayata geçirirken, 405 bin metrekare ile “Türkiye’nin En Büyük Tematik Kent Ormani” unvanina sahip Pamukkale Belediyesi Seyir Tepesi Sehir Ormani’ni yapildigi ifade edildi. Göreve geldiginde verdigi sözlerin basinda yer alan Patipark’i hayvan dostlari ve sokaktaki canlar için özel olarak hazirlattigini ifade eden Baskan Örki, Kinikli Mahallesi’nde bulunan Patipark, kedi-köpek egitim parkuru, köpek figürlü kaydirak ve salincaklar, Kedi-Köpek temali oyun grubu, Kemik modelli ahsap oturma banklari, Yürüyüs yolu ve spor aletleri ile hayvan dostlarinin bulusma noktasi oldugunu söyledi.

Asmalievler mahallesinde ise Pamukkale Belediyesi Gençlik Parki’ni insa eden Pamukkale Belediyesi Gençlik Parki Projesi içerisinde; hali saha, büfe, yürüyüs yollari, kamelya ve dinlenme alanlari, teleferik ve macera parkuru ile spor aletleri yer aliyor. Yine Pamukkale Belediyesi tarafindan insa edilen Dokuzkavaklar Semt Poliklinigi önünde yer alan ve ambulans temasinin kullanildigi Saglik Parki çocuklardan büyük ilgi görüyor. Bagbasi Mahallesi’nde tüm engelleri ortadan kaldiran tasarimla uygulanan Engelsiz Park da hizmete sunuldugunu ifade eden Baskan Örki, Engelsiz Park içerisinde, engelsiz oyun gruplari, engelsiz spor aletleri, yürüyüs yolu, engelsiz piknik masalari ve oturma banklari bulundugunu ifade etti.



“Pamukkale’yi güzellestirdik”

Pamukkale’ye yakisir çalismalara imza attik” diyen Baskan Örki, “Ilçemiz sinirlari içinde park sayimizi 600’e yaklasti ve çocuklarimiz için çok güzel tematik parklar yaptik. Pati Park, hem can dostlarimiz hem de tüm vatandaslarimizi için muhtesem bir park oldu. Pamukkale Belediyesi Dokuzkavaklar Semt Poliklinigi karsisinda saglik çalisanlarimiz anisina saglik parki yaptik. Bagbasi Mahallemiz sinirlari içerisinde Engelsiz Park yaparak, çocuklarimiz arasi engeli bir nebze de olsa kaldirmak istedik. Tabi ki, Denizli Stadyumu yanina da çok güzel bir Denizlispor Parki yaptik. Gençlik Parki da kompleks olarak halkimiza hizmet ediyor. Seyir Tepesi zaten, basli basina, ödüllere doymayan Tematik parklarimizin basinda gelirken, çocuklarimiza çok güzel parklar hediye ettik. Çok çalistik ama degdi. Pamukkalemiz için, Pamukkaleli çocuklarimiz, gençlerimiz, kadinlarimiz, sporcularimiz, engelli vatandaslarimiz, yaslilarimiz kisacasi tüm Pamukkaleliler için gönülden çalistik. Tematik parklarimiz tüm vatandaslarimiza hayirli olsun” dedi.

Kaynak: İHA