Baskan Aktas Açiklamasi '50 Bin Araçlik Otopark Yatirimi Yapiyoruz'

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, ulasan sehir için çalismalarini yeni dönemde de sürdüreceklerini belirterek, “Artan araç sayisiyla her geçen gün daha büyük bir ihtiyaç haline gelen otopark kapasitesini yapacagimiz toplamda 50 bin araçlik otopark yatirimiyla üst seviyeye tasiyoruz” dedi.

Baskan Aktas Açiklamasi '50 Bin Araçlik Otopark Yatirimi Yapiyoruz'
50 bin araçlik otopark

Yollariyla, akilli çözümleriyle, toplu tasimasiyla ulasan bir sehir olusturmak hedefiyle yeni dönem projelerini açiklayan Büyüksehir Belediye Baskani ve Cumhur Ittifaki Bursa Büyüksehir Belediye Baskan adayi Alinur Aktas, minibüsten dolmuslara, rayli sistemlerden servis araçlarina kadar tüm toplu tasima faaliyetlerinde yürüttükleri çalismalarla nitelikli ve entegre bir toplu tasima sistemini sehre kazandiracaklarini söyledi.

Baskan Aktas, “Toplu tasima, yol ve kavsak çözümlerimizle Bursa trafigini rahatlatiyoruz. Artan araç sayisiyla her geçen gün daha büyük bir ihtiyaç haline gelen otopark kapasitemize de yükseltiyoruz. Bu kapasiteyi toplamda 50 bin araçlik otopark yatirimiyla üst seviyeye tasiyoruz. Ilçelerimizde de bu kapsamda otopark kapasitelerini arttiracagiz. Bunun yaninda e-otopark uygulamasi ve elektrikli araç sarj istasyonlarini yayginlastiracagiz. Olusturdugumuz kapasiteyle mevcut kapasitenin birlikte yönetimini akilli çözümler saglayarak modern sehrin bir geregini daha kalici sekilde yerine getirmis olmayi hedefliyoruz” diye konustu.

Ulasimda ‘elektrikli otobüs’ dönemi

Toplu tasima konusunda gerçeklestirdikleri projeler kadar yol ve kavsak çalismalarinin da sehir içi ulasim noktasinda hayati öneme sahip oldugunu hatirlatan Baskan Aktas, “Türkiye’nin en genç otobüs filosuna sahip sehrimizde artacak kapasite ve olusacak yeni hatlar da göz önünde bulundurularak 500 yeni otobüs kazandiracagiz. Geçtigimiz günlerde iki elektrikli otobüsü bünyemize katarak elektrikli otobüs dönüsüm sürecini baslattik. Türkiye’de elektrikli tasima araçlari da giderek artiyor. Bu dönüsüme Büyüksehir Belediyesi olarak bizler de ayak uydurmak zorundayiz. Ulasan Bursa için canla basla daha fazlasi için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Yenilikçi metro hatlariyla toplu tasimadaki konfor artiyor. Karayollari koridorlariyla trafik akici hale geliyor. Yeni kavsaklar ve baglanti yollariyla ulasim dügümleri çözülüyor” dedi.

Kaynak: İHA