Karadeniz Eregli'de Çanakkale Sehitleri Anildi

Zonguldak’in Eregli ilçesinde Çanakkale Zaferi’nin 109. yil dönümü dolayisiyla tören düzenlendi.

Karadeniz Eregli'de Çanakkale Sehitleri Anildi
Karadeniz Eregli ilçesindeki Atatürk Aniti önünde gerçeklestirilen törene Kaymakam Mehmet Yapici, Milletvekilleri Saffet Bozkurt ve Eylem Ertugrul, Karadeniz Bölge Komutani Tugamiral Niyazi Ugur, Belediye Baskani Halil Posbiyik, Cumhuriyet Bassavcisi Akin Çetin, Türkiye Harp Malulü Gaziler Sehit Dul ve Yetimler Dernegi Baskani Mehmet Öztürk ve protokol üyeleri katildi.

Törende saygi durusunun ardindan Istiklal Marsi okundu. Anita çelenk birakildi. Baskan Öztürk, “Sehit arsa yükselir. Yüzü kardan ak olur. Sonsuzluk yolcusunun kefeni bayrak olur. Bugün Türk Tarihi’nin en sanli zaferinden biri olan Çanakkale Zaferi’nin 109. Yildönümü. Çanakkale Zaferi’ni ve Sehitleri Anma Günü’dür. Bu özel gün Çanakkale Zaferi’nin anildigi ve vatan ugruna canlarini feda eden kahraman sehitlerimizi, rahmet ve minnetle yad ettigimiz bir gündür” dedi.

Protokol üyeleri törende sehitler karanfil birakti. Anma programlari Hüseyin Tatoglu Kültür Merkezi’nde devam etti. Alemdar Anadolu Lisesi tarafindan hazirlanan programda Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanligi tarafindan Çanakkale Zaferi’nin anlatildigi sunum gerçeklestirildi.

Okul ögretmeni Bahriye Pasmakçioglu, “Çanakkale bir milletin imkansizliklara ragmen gelecegine yön verdigi, savaslarin yasandigi diyarin adidir” dedi.

Program, ögretmen ve ögrencilerinin “Dönmeyi Düsünmediler” adli canlandirmasi ile sona erdi.
Kaynak: İHA