Ahlat'ta 18 Mart Sehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi'nin 109. Yil Dönümü

Bitlis’in Ahlat ilçesinde 18 Mart Sehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi’nin 109’uncu yil dönümü dolayisiyla bir program düzenlendi.

Ahlat'ta 18 Mart Sehitleri Anma Günü Ve Çanakkale Zaferi'nin 109. Yil Dönümü
Sabah saatlerinde Atatürk büstüne çelenk sunulmasiyla baslayan program, daha sonra Ahlat Sehitliginin ziyaret edilmesiyle devam etti. Ardindan Ergezen Ortaokulu ile Yunus Ensari Ilkögretim Okulu tarafindan Ahlat Halk Egitimi Merkezi Müdürlügü konferans salonunda düzenlenen program, saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla basladi.

Günün anlam ve önemini belirten konusmayi Yunus Ensari Ortaokulu ögretmenlerinden Ugur Altas yapti. Daha sonra ögrenciler tarafindan mehter gösterisi, koro, oratoryo gösterileri ve siirler okunarak, Çanakkale Zaferi ve sehitlerle ilgili hazirlanan sinevizyon izletildi.

18 Mart Sehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yil dönümü etkinlikleri kapsaminda düzenlenen yarismalarda dereceye girenlere protokol tarafindan ödülleri verildi.

Çekilen toplu hatira fotografiyla birlikte program sona erdi. Programa Ahlat Kaymakami Batuhan Bingöl, Ahlat Belediye Baskan Vekili Behzat Gülsar, Ahlat Meslek Yüksekokulu Müdürü Harun Koçak, kurum amirleri, sehit aileleri ve gaziler ile vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA