Üsküdar Belediyesi Tarafindan Düzenlenen Hilye-I Saadet Sergisi Açildi

Üsküdar Belediyesi tarafindan Nakkas Tezyini Sanatlar Merkezi destekleriyle hayata geçirilen Hilye-i Saadet sergisi sanatseverlerle bulustu. Sergide, hüsnühat sanatinin en güzel hilye örnekleri yer aliyor. Sergi, 5 Mayis’a kadar ziyaret edilebilecek.

Üsküdar Belediyesi Tarafindan Düzenlenen Hilye-I Saadet Sergisi Açildi
Üsküdar Belediyesi tarafindan Nakkas Tezyini Sanatlar Merkezi destekleriyle hayata geçirilen "Hilye-i Saadet" sergisi sanatseverle bulustu. Baglarbasi Kongre ve Kültür Merkezi’nde küratörlügünü Erkan Doganay’in üstlendigi sergide, hüsnühat sanatinin en güzel hilye örnekleri yer aliyor.

“Sehrimizden aldigimiz ilhamlarla bu gelenegi sürdürmek istiyoruz”

Açilista konusan Üsküdar Belediye Baskan Yardimcisi Zekeriya Sanlier, Üsküdar’in tarihinde kültürün önemli bir yer tuttuguna isaret ederek, "Sehrimizden aldigimiz ilhamlarla bu gelenegi sürdürmek istiyoruz. Hilye-i Serifler Peygamber Efendimize olan sevginin hat tablolarina yansiyan halidir. Bu birbirinden degerli eserlerden olusan serginin Ramazan ayinin bereketine katki sunacagi düsüncesindeyiz. Izleyicisi bol olsun. Hattat Semih Irtes ise Nakkas Tezyini Sanatlar Merkezi’nde yetisen kisilerin eserlerinin sergide yer aldigina dikkati çekerek, serginin hattatlarin en güzel Hilye-i Seriflerine ev sahipligi yaptigini söyledi.

Toplam 42 eserin yer aldigi sergi, 5 Mayis’a kadar boyunca görülebilecek” diye konustu.

Kaynak: İHA